Salbaş Anadolu Lisesi öğrencileri “Dünya Günü” nedeniyle fidan dikti

Güven ÖZGÜL/ADANA,(DHA)-

ADANA’nın Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Anadolu Lisesi’nde öğretmenler ve öğrenciler 22 Nisan Dünya Günü nedeniyle “Dikili Ağacım Olsun” sloganı kapsamında mandalina, portakal ve limondan oluşan toplam 100 adet fidanı toprakla buluşturdu.

Pandemi koşulları nedeniyle 10 öğretmen, 20 öğrenci ve sınırlı sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte limon, mandalina ve portakaldan oluşan 100 adet fidan 22 Nisan Dünya Günü nedeniyle okul bahçesine dikildi.

Burada günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Salbaş Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Al, “Toprakla buluşturduğumuz bu fidanlar geleceğe nefes olacak. Küresel ısınmanın ve iklim değişimin gündemi işgal ettiği bir dönemde havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu güzelliklerin farkındayız ve korunması için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ağacın olmadığı bir yerde insanın huzur bulmasının çok zor olduğunu ifade eden Müdür Al, “Bu fidanların hem bir hatırası hem de insanın mutluluğuna, huzuruna katkı sağlayacağı açıktır. Çünkü ağacın, yeşilin ormanın olduğu yerde yaşayan insanlar iç dünyalarıyla barışık olurlar. İç dünyasıyla barışık olan bir insanın toplumla veya diğer fertlerle kavgalı olması mümkün değildir.
Çocuklarımıza çevre bilincini aşılayacağız orman ve yeşil sevgisiyle onları tanıştıracagız. Bu bilincin kalıcı olmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

879 total views, 1 views today

Bir cevap yazın