Saadettin Aslan’dan Güven Özgül’e mobbing

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın 5 yıldır Kızıldağ Futbol Turnuvası’nın basın ekibinde görev alan Güven Özgül’den rahatsız olduğu öğrenildi.

Yaptığı haberlerle ortalığı sallamaya devam eden Güven Özgül, Karaisalı’da gündemi belirlemeye devam ediyor.

2015’den bu yana aralıksız olarak bir çok yerel ve ulusal basında görevler alan Güven Özgül, kendisine ait açtığı Salbaş Haber Ajansı isimli sitede yaptığı haberlerle siyasetçilerin uykularını kaçırarak bir çok olayı ayyuka çıkarıyor.

“TURNUVA EKİBİNDE YER ALMASINI İSTEMİYORUM”

Her fırsatta özgür basından dem vuran Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Özgül’ün 2 gün önce paylaştığı, “Kızıldağ Güreşlerinin baş pehlivanı Bölükbaşı’ndan Karaisalı Belediyesi’ne dava” başlıklı haberi sitesinde yayınladığı için turnuvadaki görevinden el çektirilmesi için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.
Aslan’ın, haberden rahatsız olduğu ve turnuva tertip komite başkanı’na adam yollayarak, “Bu çocuğu turnuvada istemiyorum, görev almasın artık. Gönderin” dediği belirtildi.

ARMAĞAN KABAKLI’NIN HABERİ

Karaisalı Belediye Başkanı Aslan’ın rahatsız olduğu söz konusu haber, 5 gün önce ulusal basında “Armağan Kabaklı” imzasıyla Gazete Duvar’da yayınlandı. Aslında “haber” kentin başarılı gazetecisi Armağan Kabaklı’nın haberi idi. Özgül ise bu haberi kendisine ait Salbaş Haber Ajansı isimli haber sitesinde paylaştığı için Karaisalılar’ı konudan haberdar etti. Başkan Aslan ise daha önce de yaptığı haberler nedeniyle Güven Özgül ile arasının açık olduğu ve son habere de tahammül edemeyerek “Gönderin” talimatı verdiği bildirildi.

ZEYDAN KARALAR’DA “KALSIN” DERSE NE OLACAK?

Öte yandan turnuvanın ana sponsoru olan Adana Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili nasıl bir görüş bildirecek. Zeydan Karalar da Güven Özgül “Kalsın” derse ne olacak?

İŞTE SAADETTİN ASLAN’I RAHATSIZ EDEN O HABER

Kızıldağ Güreşleri’nin baş pehlivanı Bölükbaşı’ndan Karaisalı Belediyesi’ne dava

Karaisalı Belediyesi’nin düzenlediği karakucak güreşlerinde üç yıl üst üste şampiyon olan pehlivan İbrahim Bölükbaşı’na altın kemer verilmedi. Bölükbaşı, belediyeye dava açtı.

Adana’nın MHP’li Karaisalı İlçe Belediyesi geleneksel Karakucak Güreşleri’ni 3 kez üst üste kazanan pehlivan İbrahim Bölükbaşı’na 910 gram 24 ayar altından oluşan kemerini vermedi. Kemer, sırra kadem basarken şampiyon pehlivan belediyeden dava yoluyla kemerini almaya çalışıyor.

Karaisalı Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde altın kemer skandalı patlak verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılında ihale yoluyla satın aldığı 910 gram 24 ayar altın dönemin Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, Daire Başkanı Halil Hızlısoy ve Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan’ın imzalarıyla şampiyon pehlivana verilmek üzere Karaisalı Belediyesi’ne teslim edildi. Ardından düzenlenen 2018 yılındaki müsabakayı pehlivanlardan İbrahim Bölükbaşı kazandı. Bölükbaşı, 2019 yılında düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşleri müsabakalarından da şampiyon olarak ayrılırken, 2020 yılında korona virüsü salgını nedeniyle müsabakalar yapılamadı. Kurallara göre altın kemer, şampiyona bir yıl boyunca taşınmak üzere veriliyor. Üç yıl üst üste kazanması durumunda ise şampiyon pehlivan kemerin daimi sahibi oluyor.

ŞAMPİYON OLDU ANCAK ALTIN KEMER VERİLMEDİ

Salgın nedeniyle ara verilen Karakucak Güreşleri 2021 yılında yeniden düzenlendi. Son iki yılda da müsabakaları İbrahim Bölükbaşı kazanarak şampiyon oldu ancak MHP’li Karaisalı Belediyesi 3 kez üst üste şampiyon olan Bölükbaşı’na 910 gram altından oluşan kemerini teslim etmedi. Karaisalı Belediyesi, İbrahim Bölükbaşı’nın taleplerini yanıtsız bırakınca olay Türkiye Güreş Federasyonu’na taşındı. Federasyon, Genel Sekreter Tahir Yılmaz imzalı bir yazıyla altın kemerin pehlivan İbrahim Bölükbaşı’na teslim edilmesi yönünde görüş bildirdi. Ayrıca MHP’li belediyeye gönderilen resmi yazıda konunun yargıya taşınması halinde de görüşlerinin bu yönde olacağının altı çizildi.

‘MADDİ DEĞERİ 1 MİLYON LİRAYI GEÇTİ”

Dönemin Adana Büyükşehir Belediyesi yönetimince ihale ile satın alınarak MHP’li Karaisalı Belediyesi’ne teslim edilen altın kemeri tüm çabalarına rağmen teslim edilmeyen İbrahim Bölükbaşı konuyu yargıya taşıdı. Görülen üç duruşmada karar çıkmazken, 1 Eylül’de yeniden görülecek duruşmada Ankara’dan atanan bilirkişi raporu mahkemeye sunulacak. Kemer mağduru olan pehlivan Bölükbaşı, altın kemerin belediyedeki akıbetinin ne olduğunun bilinmediğinin altını çizerken, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada altınların günümüzdeki değerinin kemer ile birlikte 1 milyon lirayı aştığını kaydetti. Bölükbaşı, Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın taleplerine somut bir cevap vermediğini vurgulayarak, “Kemer ve altınlar ortada olmadığı için beni yıktırmak için İran’dan sporcu getirdiler. Adana Büyükşehir Belediyesi kemeri teslim etmiş. Karaisalı Belediyesi’nin kemeri ne yaptığı belli değil. Biz avukatımla davamızı açtık. Üç mahkeme görüldü ama sonuç çıkmadı. Adana’da bilirkişi olmadığı için Ankara’da bilirkişiye gitti. 1 Eylül’de yeniden davamız var. Dava sonucunda hak ettiğim kemeri almayı bekliyorum” diye konuştu.

1,709 total views, 2 views today

Bir cevap yazın