Saadettin Aslan: “Durak ailesi Kızıldağ’da yüzlerce dönüm ormanı işgal etti!”

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan toplantısında söz aldı.

Sinekle mücadele ve asfalt çalışmaları hakkında konuşan Aslan daha sonra konuyu CHP’nin Millet İttifakı ortağı İYİ Partili Sertaç Durak’ın Kızıldağ’da yaptığı ziyaretlerle ilgili iddialarını dile getirdi.

Aslan, “Sertaç Durak Bey, yanına Tankut isminde bir büyükşehir mühendisini alıp Kızıldağ Yaylası esnaflarını gezerek “Biz burada her yeri yapmak istiyoruz ama Karaisalı Belediyesi buna engel oluyor” diyerek ayıp ve utanç verici konuşmalar yapmıştır” dedi.

Mühendisin adını ve konuşmaları ispatlayabileceğini söyleyen Aslan, konuşmasının şiddettini artırarak sürdürdü. Başkan Aslan, Sertaç Durak’a, “Kendinizi Kızıldağ’ın sahibi zannetmeyin, siz önce Durak Ailesi olarak Kızıldağ’da işgal ettiğiniz yüzlerce dönüm ormanın hesabını verin, sonra çıkın oralarda reklam yapın. Yıllarca Karaisalı ve Kızıldağ’ın kaymağını yediniz.” dedi.

Gerginleşen ortamı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yumuşattı.

Konuşmasına devam eden Aslan, “Orada bizi muhalefet belediyesi diye kötülemeyin, siyasi çıkar hesabı yapmayın. Öyle bir hizmetiniz varsa Kızıldağ Yaylası 2006 yılında büyükşehirin mücavir alanı olmuştu. Sene olmuş 2020, 6 sene amcan (Aytaç Durak) burada Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Yaptığı sadece bir futbol sahası bir de yol. Ne Zeydan başkanı kötü duruma düşürmeye çalışın ne de bizi” ifadelerini kullandı.

1,351 total views, 2 views today

Bir cevap yazın