Muhtar Işıklı talep etti, muayene istasyonu Salbaş’a geldi

ADANA’nın Çukurova İlçesine bağlı Salbaş Mahallesi’nde muhtarlık yapan Osman Işıklı, önemli bir çalışmaya imza attı.

Muhtar Işıklı, kent merkezine gidip gelmekte zorluk yaşayan çiftçilerin traktörleri için Salbaş’a gezici muayene istasyonu talep etti. Işıklı’nın talebi üzerine Salbaş’a gezici muayene istasyonu kuruldu.

Salbaş, Karaisalı ve çevre köylerde çiftçilikle uğraşan onlarca çiftçi, Salbaş Düğün Salonu önüne konuşlanan gezici traktör muayene istasyonu sayesinde il merkezi ve çevre ilçelere gitmeden araç muayenesini yaptırma imkanı buldu.

Şuana kadar 200’e yakın traktörün muayene edildiği öğrenilirken, uygulamanın önümüzdeki haftaya kadar süreceği öğrenildi.

Salbaş Kocatepe Mahallesi Muhtarı Osman Işıklı, “Çiftçilerimizin traktörlerinin muayenelerini yaptırması için TÜVTÜRK’ten gezici traktör muayene istasyonu ricasında bulunduk. 1 hafta içerisinde 200’e yakın traktörün muayene işlemleri yapıldı, ve önümüzdeki hafta da yapılmaya devam edilecek. Ülkemizdeki mevcut kanunlara göre, üç yaşını aşmış traktörlerin, her üç yılda bir muayene edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde, traktör sahipleri, araçlarının trafikten men edilmesine kadar birçok yaptırımla karşılaşabiliyor” dedi.

Kent merkezine uzaklık sebebiyle traktörlerini muayeneye götürmediklerini ve bu kolaylığı sağlayan Muhtar Işıklı’ya teşekkür eden çiftçiler, duydukları memnuniyeti ifade etti.

Muhtar Osman Işıklı ise traktör muayenesini yaptırmamış çiftlerin 1 hafta içerinde kendisi ile irtibat kurmaları gerektiğini belirterek yardımcı olunacağını kaydetti. (05358496411)

577 total views, 2 views today

Bir cevap yazın