Lösemi hastası Eroğlu’nun tedavi süreci iyiye gidiyor

Salbaş’ta Eroğlu Büfe’nin işletme sahibi Mehmet Eroğlu, yaklaşık 6 ay önce lösemi hastalığına yakalandı.

Terleme, üşütme ve yorgunluk gibi belirtilerle hastaneye giden Eroğlu’ya lösemi teşhisi konuldu.

Yaklaşık 6 aydan bu yana tedavisi süren Eroğlu’nun sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Hastanede sağlık çalışanları ile çekilen bir fotoğrafı sosyal medya hesabına yükleyen Eroğlu, “Anılar hatırlandıklarında degil, hissettiklerinde gizlidir. Bütün sağlık çalışanlarına ve iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum. Allah gönlünüze göre versin inşallah. Sağolun, var olun” paylaşımında bulundu.

Hastaneden taburcu olan Eroğlu’nun, belli günlerde kontrol amaçlı olarak doktorlarının himayesinde tedavi sürecinin devam edeceği öğrenilirken, sosyal medyadan onlarca kişi genç işletmeciye geçmiş olsun yorumları yaptı.

Eroğlu, bu süreçte desteğini esirgemeyen eşi, ailesi, akrabaları ve yakınlarına teşekkür etti.

LÖSEMİ NEDİR?

Lösemi, kan hücrelerinin özellikle de akyuvarların normalin üzerinde çoğalması ile kendini gösteren bir kanser türüdür. Lösemiler, vücuttaki kan üretim sistemini (lenfatik sistem ve kemik iliği) etkileyen kanserlerdir.

BELİRTİLERİ

Ele gelen büyük lenf nodu (Özellikle koltuk altı veya boyunda), Nedeni bilinmeyen Ateş, Gece Terlemesi, Sık tekrarlayan Enfeksiyonlar, Devam eden halsizlik, yorgunluk, Ciltte kendiliğinden veya kolaylıkla meydana gelen kanama ve çürükler, Açıklanamayan ateş, Vücutta özellikle kemiklerde ve eklem yerlerinde ağrı.

TEDAVİ SÜRECİ

Günümüzde löseminin tipi ve risk grubuna göre hastalar 2-3 yıl süren bir tedavi ile sağlıklarına kavuşabilmektedir. İlk tedaviye yanıt vermeyen veya yanıt verdiği halde daha sonra tekrarlayan hastalıkta kemik iliği nakli tedavisi ile hastaların bir bölümünde yine iyileşme şansı mevcuttur.

920 total views, 1 views today

Bir cevap yazın