Kızıldağ’da başpehlivan Böncüoğlu, güreş ağası Bahçeli oldu

Güven ÖZGÜL/ADANA,(DHA)-

ADANA’nın Karaisalı ilçesinde bu yıl 538’incisi organize edilen Kızıldağ Karakucak Güreşleri tamamlandı. 50’si başpehlivan olmak üzere 700 güreşçinin kol bağladığı er meydanında başpehlivan Ali Böncüoğlu, güreş ağası ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ana sponsorluğunda ve 8 ilçe belediyesin katkılarıyla himaye edilen güreşler, 30 siklette büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde yapıldı.

Karakucak Talimnamesi’ne göre lisanslı hakemlerin görev aldığı ve toplam ödülün 125 bin 500 lira olduğu organizasyon öncesi off road gösterisi ve Murtçular mehter takımı gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

BAŞPEHLİVAN BÖNCÜOĞLU, GÜREŞ AĞASI BAHÇELİ

Aytaç Durak Spor Tesisleri’ndeki Subattığı Arena Stadında zorlu rakiplerini yenen Ali Böncüoğlu ve Enes Bandırma finalde karşı karşıya geldi. Zorlu karşılaşmada Böncüoğlu, rakibi Bandırma’yı tuşlayarak başpehlivanlığı elde etti. Başpehlivan Böncüoğlu 20 bin liralık para ödülünün de sahibi olurken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bir sonraki güreşler için ağalığa seçildi.

ŞENLİKLER BU YIL DA DÜZENLENDİ

Her yıl güreşlerden önceki iki günü kapsayan geleneksel yayla şenlikleri bu yıl da düzenlendi. 25 Ağustos’ta Ali Kınık ve Tuğba Çimencan, 26 Ağustos’ta ise Mustafa Yıldızdoğan ve Şimal Saraç gibi isimler halk konseri verdi.

KAYMAKAM’A FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI

Hakkari’nin Çukurca ilçesine atanan Karaisalı Kaymakamı Mert Kumcu’ya ise protokol üyelerince fahri hemşehrilik beratı verilerek plaket takdim edildi.

DÖNMEZ’DEN TEŞEKKÜR

Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez, 500 yılı aşkın bir maziye sahip olan Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin ata sporunun yaşatılması noktasındaki önemine vurgu yaparak katılım sağlayan tüm pehlivanlara ve güreşseverlere teşekkür etti.

597 total views, 2 views today

Bir cevap yazın