Kızıldağ Futbol Turnuvası’nda dikkat çeken detay!

Güven ÖZGÜL/KARAİSALI,(Adana),(SHA)-

Karaisalı Kaymakamlığı himayesinde, Adana Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda, Karaisalı Belediyesi ve Karaisalılar Derneğinin destekleriyle bu yıl 10’uncusu organize edilecek olan Kızıldağ Yaylası Köyler Arası Futbol Turnuvası’na 23 takım başvuru yaparak takım listelerini yetkililere teslim etti.

1650 rakımlı Kızıldağ Yaylası’nda bu yıl 10’uncusu himaye edilecek olan futbol turnuvasına 23 takım başvuru yaptı.
Titizlikle hazırlanan takım listeleri yetkililere teslim edilmesinin ardından turnuva ekipleri idmanlara hız kesmeden başladı.

25 Haziran’da Subattıgı Arena stadyumunda start alacak olan turnuva için 4 grupta 16 takım mücadele verecek, gruplara kalmak için ter dökecek olan belirli takımlar ise ön eleme maçları yapacak.

Her yıl muhteşem müsabakalara ev sahipliği yapan turnuvaya Karaisalı’nın köylerinin yanı sıra Aladağ ilçesinde de başvuru yapan takımlar dikkat çekiyor.

BİR KÖYÜ 2 TAKIM TEMSİL EDECEK

Karaisalı’nın Yağıbasan köyünü turnuvada farklı isimlerle 2 takım temsil edecek. Geçtiğimiz yıllarda Yağıbasanspor ile Yağıbasan Akkuşspor takımlarıyla temsil edilen köy, bu yıl da aynı kulvarda mücadele verecek.

PLAY OFF MÜSABAKALARI NE ZAMAN OYNANACAK?

Gruplar için mücadele edecek olan takımlar bir kaç hafta içerisinde ön eleme maçına çıkacak. Müsabakaların yapılacağı tarih, saat ve stadyum bilgisi yetkililer tarafından sosyal medyadan duyurulacak. Play Off eşleşmeleri ise kura çekimleriyle belirlenecek.

25 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK 21 AĞUSTOS’TA SONA ERECEK

Turnuva, 25 Haziran Cumartesi başlayarak, 21 Ağustos Pazar günü sona erecek.

HANGİ TAKIMLAR KATILDI?

Başvuru tarihinin sona ermesiyle birlikte turnuvaya katılan takım ve oyuncu listeleri de belli oldu. Buna göre;
“Aktaşspor,Keştepespor, Bozcalarspor, Araplarspor, Döleklispor, Pos Yağıbasanspor, Gildirlispor, Döşekevispor, Yağıbasanspor, Çukurçömelekspor, Çatalanspor, Kırıklıspor, Akçalıspor, Kaşobaspor, Murtçukuruspor, Ayakkıfspor, Topalakspor, Selampınarspor, Kuşçusofuluspor, Farsakspor, Yağıbasan Akkuşspor, Eğlencebirligi, Bakilerspor” takımları yer aldı.

ÖN ELEME MÜSABAKALARI NASIL OLACAK?

Turnuva’nın tertip komite başkanı Uğur Ünaldı, ön elemenin nasıl yapılacağı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Ünaldı,
“Ön eleme için ilk düşüncemiz kura ile 3 tanesi 3 lü, bir tanesi de 2 li olmak üzere 4 grup kurmak. 3erli gruplar 2şer maç yaparak grup liderleri 4.torbadan turnuvaya katılır. İkili gruptaki takımlar ise 1 hafta ara ile aralarında 2 maç yaparlar ve Türkiye Kupası çift maç eleme usulü ve şartları uygulanarak tur atlayan takım yine 4.torbadan turnuvaya katılır. Daha uygun ve adil önerisi olan arkadaşlara da açığız, fikri olan yazarsa uygun teklifleri değerlendirebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TAM DESTEK

Geçen sezon olduğu gibi bu yıl da Kızıldağ Yaylası Köyler Arası Futbol Turnuvasına katılan takımlara Büyükşehir Belediyesi’nden destek açıklaması geldi. Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yuşa Davarcı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda,
– Maç formaları
– Ulaşım
– Antrenman Sahaları
– Antrenman Topları
– Müsabaka Su İhtiyaçları
– Antrenman Yelekleri (BİP) gibi desteklerin sağlanacağını kaydetti.

843 total views, 1 views today

Bir cevap yazın