Kemal Metin’den Karaisalıspor açıklaması

İYİ Parti Karaisalı Belediye Başkan Adayı Kemal Metin, Güven Özgül’e özel açıklamalarda bulundu.

Başkanlığı dönemindeki Karaisalıspor’u şampiyon yaparak başka bir isme devrettiğini ifade eden Metin, “Ben Karaisalıspor’un ismi değişmemek kaydı ile, iç saha maçlarını ilçemizde oynamak kaydı ile Yusuf Kemal Köroğlu ve Saadettin Aslan’ın verdikleri şahsi söze itibaren kulübü işaret ettikleri kişiye devrettim. Ama verilen sözler tutulmadı ne yazikki” dedi.

Daha önce amatör ligde mücadele eden ve bir çok kez şampiyonluklar gören Karaisalıspor, kulübe talip olan isimler nedeniyle devrini gerçekleştirdi. Ancak bir süre sonra ismi Adana 1954 FK olarak değiştirildi. Metin, bu durumdan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve Yusuf Kemal Köroğlu’nu sorumlu tuttu.

İYİ Partili Metin, Aslan ve Köroğlu’nun Karaisalıspor ile ilgili verdikleri sözü tutmadıklarını belirterek, “İlçenin Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve Yusuf Kemal Köroğlu aracı oldu bana. Sadettin Aslan ile oturduk ve ona dedimki ben kulübü Karaisalı Belediyesi’ne devredeyim. Sonraki süreçlerde Hüseyin Sözlü ben AK Parti’de siyaset yaptığım için bize yardım etmediler. Daha sonra ittifak olunca Yusuf Kemal Köroğlu beni arayıp evimden aldı. Saadettin Başkan Karaisalı’da gidip bir konuşalım dedi. Karaisalıspor’a talipliler varmış. Devretmemi istediler. Bende Saadettin Başkan istiyorsa Karaisalı Belediyesi’ne devredeyim. Sonra Karaisalıspor’un isim değişikliği söylentilerini duydum ve böyle bir şey varsa ben kulübü devretmem dedim. Kendisi de bana öyle bir şey olamaz ilk karşı çıkan ben olurum dedi. Ancak ben Karaisalıspor’un ismi değişmemek kaydı ile, iç saha maçlarını ilçemizde oynamak kaydı ile Yusuf Kemal Köroğlu ve Saadettin Aslan’ın verdikleri şahsi söze itibaren kulübü işaret ettikleri kişiye devrettim” ifadelerini kullandı.

829 total views, 3 views today

Bir cevap yazın