Karaisalı’da orman yangınlarına erken müdahale için köylere su tankeri dağıtıldı

ADANA’nın Karaisalı ilçesinde orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere Orman Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 9 adet çok amaçlı su tankeri, Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle yangına hassas köylere dağıtımı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen dağıtım törenine Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Karaisalı Kaymakamı Mert Kumcu, Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Can, Orman İşletme Müdürü Şükrü Mirik ile siyasi partilerin temscileri, köy muhtarları ile birlikte orman işletme müdürlüğü personelleri katıldı.

Kaymakam Mert Kumcu Karaisalı’da bulunan köylerin ormanlar ile iç içe olduğunu, orman yangınlarına erken müdahale için dağıtımı gerçekleştirilen su tankerlerinin köylere hayırlı olması temennisinde bulunarak Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti.

Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, başta orman yangınları olmak üzere köylerde ihtiyaç duyulduğunda diğer hizmetlerde de kullanılabilme imkanı olan 2,5 ton su kapasiteli olan tankerler ile orman ve kırsal alan yangınlarına anında ve erken müdahale etme imkanına sahip olunacağını belirterek; “Muhtemel bir yangında yangın ekiplerimiz gelinceye kadar yangına müdahale etme imkanı bulacaksınız. Orman yangınları açısından erken müdahale çok önemli. Ateş veya anız yakarken ufak bir tedbirsizlik bazen büyük bir felakete neden olabiliyor. Amacımız yangına yerinde ve daha erken müdahale etmektir. Nuhlu, Hacımusalı, Topaktaş, Bekirli, Çorlu Küçükçınar, Boztahta, Madenli, Bolacalı köylerimize su tankerlerimizin hayırlı olmasını diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tankerleri teslim alan muhtarlar, orman yangınlarıyla daha etkin mücadele etmek için verilen tankerlerin köylerinde bulunmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkür ettiler.

623 total views, 2 views today

Bir cevap yazın