İYİ Partili Ayanoğlu: “Birlikte tarih yazacağız”

Kadına yönelik şiddete karşı hukuki mücadelesi ve kritik davalarda ortaya koyduğu dikkat çeken savunmalarıyla öne çıkan Avukat İsa Ayanoğlu, İYİ Parti saflarında siyasete atıldı. İYİ Parti Adana Milletvekili A. Adayı İsa Ayanoğlu, “Bugün Türkiye, bir rejim tehlikesiyle karşı karşıya. O yüzden, bu seçimler çok önemli. Büyük Türk ulusunun geleceği, bir kişinin iradesine bırakılamaz. Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu anlayışın, tüm Türkiye’ye yayılmasına ihtiyacımız var. Bu seçimleri birlikte kazanacağız; tarih yazacağız” dedi.

ADANA – Kendisini fuhşa sürüklemek isteyen eşine karşı direnen Çilem Doğan’ın yanında saf tutup, yine eşi tarafından öldürülüp, ‘intihar’ süsü verilen Medine Kara’nın sesi ve ‘adalet çığlığı’ olan Avukat İsa Ayanoğlu, İYİ Parti saflarında siyasete atıldı.

YAPACAKLARINI ANLATTI

İYİ Parti’den milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunan Ayanoğlu, önce İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk ile bir araya gelip, genel bir durum değerlendirmesi yaptı; sonra da partililerle bir araya gelip, aday gösterilip seçilmesi halinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında yapacaklarını anlattı; vaatlerini sıraladı. Ayanoğlu’na
eşi Müge Ayanoğlu ve meslektaşlarının yanı sıra yakınları da destek verdi.

TARİHİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ

14 Mayıs yapılacak olan seçimlerin, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olacağını vurgulayan İsa Ayanoğlu, “Her zamankinden çok farklı, çok kritik bir seçime doğru giriyoruz. Bugün Türkiye, bir rejim tehlikesiyle karşı karşıya. O yüzden, bu seçimler çok önemli. Büyük Türk Ulusu’nun geleceği, bir kişinin iradesine bırakılamaz” dedi. Ayanoğlu, ‘Millet İttifakı’nın da Türkiye’nin umudu olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE’YE YAYILMALI

Avukat Ayanoğlu, “Kimi zaman tartışarak, kimi zaman restleşerek ama en nihayetinde ortak bir noktada uzlaşarak, bir arada; medenice yaşayabileceğimizi bize gösteren, Millet İttifakı’nın bu anlayışının, tüm Türkiye’ye yayılmasına ihtiyacımız var. Bugün, kendi rahatımızı, işlerimizi, şahsi ikbal ve ihtiyaçlarımızı düşünme zamanı değil. Bugün taşın altına yalnızca elimizi değil, gövdemizi koyma zamanı” ifadesini kullandı.

CUMHURİYET TEHLİKE ALTINDA

İsa Ayanoğlu, “Cumhuriyet’in temel değerlerinin tehlikeye düştüğü, tarikatların, yobazların ve Cumhuriyet düşmanlarının söz sahibi olduğu, anayasal sistem değişikliğiyle devletin kurumsal kimliğinin, tek bir kişinin iradesine tahvil edildiği, otoriterleşmenin en son aşamaya gelerek, rejimin tehlikeye girdiği şu ortamda Mustafa Kemal’in açtığı yolda; gösterdiği ilkeler ışığında Cumhuriyet’i muhafaza ve müdafaa edecek nesiller yetiştirmeye ve bu nesilleri Türk devletinde egemen kılmaya ihtiyacımız var” diye konuştu.

BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

Ayanoğlu, “Esasen, her sorumlu yurttaşın yüreğinde duyması gereken sancı, acı ve kaygılardan bahsediyorum ve biliyorum ki, Türk insanı fetanet ve feraset sahibidir. Kula değil, Allah’a kul olmayı tercih edecektir. Şeh ve tarikatların müridi değil, demokratik ve insani haklarla donatılmış hür bir yurttaş olmayı tercih edecektir. Yüzünü karanlığa değil, güneşe çevirecektir. Birlikte başaracak; birlikte kazanacağız” dedi.

320 total views, 1 views today

Bir cevap yazın