İYİ Parti’de kongre heyacanı! Adana’da kimler aday olacak?

Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplanan Genel İdare Kurulu üyeleri ile milletvekillerinin katıldığı toplantıdan olağan kongre kararı çıktı.

İYİ Parti Başkanlık Divanı, milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu (GİK) geçtiğimiz gün Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı. Toplantıda 3’üncü Olağan Kurultay’ın yapılması kararı alındı.

İYİ Parti tüzüğü ve siyasi partiler yasası gereği, kongrelerin 3 Ekim 2022’de ilçe ve il kongreleri ile başlaması ve ardından 3. Olağan Kurultay’ın yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca genel seçimlerde milletvekili adayı olacak partililerin genel seçimlerde teşkilatlarda boşluk olmaması için il ve ilçe kongrelerinde aday olmamaları konusunda tavsiye kararı alındı.

Buna göre Adana’da il başkanlığı görevini yürüten Göktürk Boyvadaoğlu’nun milletvekilli adayı olacağı öne sürüldü. Boyvadaoğlu genel merkezin tavsiye kararına uyarak başkanlık koltuğunu teşkilat başkanı Duran Hakan Şaşmaz’a devredeceği iddia edildi.

İYİ Parti Adana İl ve ilçe kongre sürecinin önümüzdeki günlerde belli olması beklenirken milletvekiliği adaylığına soyunan isimler ise kulislerde konuşulmaya başlandı. Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Dayanıklı yaptığı açıklama ile milletvekili aday adaylığını açıklarken, Yüreğir İlçe Başkanı Enis Akyürek’in de milletvekiliği adaylığını gönlünden geçirdiği belirtildi.

İl ve ilçe başkanlığı seçimlerinde adaylık açıklamaları ise önümüzdeki günlerde belli olacak. İlçe seçimlerine çok adaylı bir şekilde gidileceği belirtilirken il başkanlığı seçimi ise yine çok adaylı ve temposu yüksek bir atmosferde gerçekleşecek.
Önceki dönem il başkanı Boyvadaoğlu’na 20 oyla kaybeden Kurucular Kurulu Üyesi Birol Büyüköztürk’ün ise yeniden il başkan adaylığını açıklayıp açıklamayacağı ise şimdiden merak konusu oldu. Büyüköztürk’ün çeşitli temasların ardından karar alabileceği dillendirilirken, milletvekili adaylığına da göz kırptığı ileri sürüldü.

Mevcut Milletvekili Metanet Çulhaoğlu’nun da yeniden adaylık başvurusu yapacağı kaydedildi. İsmail Koncuk ise Adana’dan tekrar aday gösterilmeyecek. Koncuk’un genel merkezde görevlendirilmek üzere danışman veya genel başkan yardımcısı olabileceği konuşuluyor.
Geçtiğimiz genel seçimlerde milletvekili adayı olan Recai Mercimek te adaylık için kolları sıvamış durumda. Mercimek’in yakın zamanda adaylığını açıklayabileceği iddia edildi. Yine 2018 genel seçimlerinde aday olan Mehmet Sertaç Durak, Ercan Atalay ve Şule Tüdeş gibi isimlerin adaylık başvurusu yapacağı ileri sürüldü. İlahiyatçı ve Eğitimci Hülya Akköz’ün ise uzun süredir adaylık çalışması içerisinde olduğu biliniyor. Bir başka iddia ise Adana’da 1’nci sıradan Metanet Çulhaoğlu, 2’nci sıradan Göktürk Boyvadaoğlu, 3’üncü sıradan ise Recai Mercimek’in aday gösterileceği kulislere yansırken 4’üncü sıraya ise Yüreğir İlçe Başkanı Enis Akyürek’in, 5’inci sıradan ise Sertaç Durak’ın listeye yerleştirileceği konuşuluyor. Eğer genel merkezden bir ön seçim kararı çıkar ise bu sıralamanın nasıl olacağı ise bir başka merak konusu.

Öte yandan Sarıçam İlçe Başkanı olan Ahmet Köse’nin ise 2024’deki belediye başkanlığı seçimlerinde Sarıçam Belediye Başkan Aday’ı olacağı öğrenildi.

656 total views, 1 views today

Bir cevap yazın