İYİ Parti Yüreğir İlçe Teşkilatı, İzmir’deki depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için mevlid okuttu

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

İYİ Parti Yüreğir İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz hafta İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için mevlid-i şerif programı düzenledi.

Asri Mezarlığı Garnizon şehitliğinde düzenlenen programda İzmir’deki depremde hayatını kaybeden vatandaşlar başta olmak üzere, geçtiğimiz gün vefatının 82’nci yıl dönümü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için mevlid-i şerif okutan Yüreğir İlçe Teşkilatı, yapılan duaların ardından helva ikramında bulundu.

Şehitlikte bir şehit annesinin yanına da giden İYİ Parti Yüreğir İlçe Başkanı Enis Akyürek ve Başkan Yardımcısı Hasan Gürsel Şahin, acılı anne ile bir süre sohbet edip başsağlığı dileklerini iletti.

Programın ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren İYİ Parti Yüreğir İlçe Başkanı Enis Akyürek, “Atatürk’ün vefatının 82’nci yıl dönümü vesilesiyle silah arkadaşlarına ve burdaki şehitlerimiz için mevlid-i şerif okuttuk. Aynı zamanda İzmir’de vefat eden depremzedeler için de bu nedenle bir araya geldik. Deprem değil, ihmalkarlık öldürür diyoruz. Biliyorsunuz Japonya bir deprem ülkesi dokuzun üzerinde depremler meydana geliyor ama kimse ölmüyor, yararlanmıyor bile. Ama İzmir’de 6.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi, yüzün üzerinde vatandaşımız vefat etti. Depremde yıkılan binaların nasıl yıkıldığına yönelik araştırmalar yapılması gerekiyor ve bu bize bir ders olmalı bundan bir ders çıkarmalıyız. Allah korusun bir İstanbul depremini düşünmek bile istemiyorum. İnsanların canları bu kadar kolay olmamalı. Türkiye’de herkes eşittir, herkesin can güvenliği olmalıdır.” diye konuştu.

578 total views, 1 views today

Bir cevap yazın