İYİ Parti yerel seçimlere tek başına giriyor! İşte Adana’da öne çıkan isimler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 26 Ağustos Cumartesi günü Afyonkarahisar’da yaptığı konuşmada yerel seçimelere kendi adayları ile gireceklerini söyledi.

Akşener, tüm siyasi parti liderlerine çağrı yaparak “Gelin bu seçimlere herkes kendi başına girsin, herkes kendi adaylarını ve kadrolarını öne sürsün” dedi.

Akşener’in bu açıklamalarının ardından Adana’da ön plana çıkan isimler ise netleşmeye başladı. Buna göre İYİ Parti’nin Adana’daki en güçlü Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sertaç Durak. 19 ve 21’inci dönem DYPli milletvekili Veli Andaç Durak’ın oğlu ve efsane Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın yeğeni olan Sertaç Durak, parti ve yerel yönetimler bünyesinde önemli görevlerde bulundu.

Seyhan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Vekilliği, Adana Milletvekilli adaylığı gibi görevlerde bulunan Sertaç Durak, İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana da parti içinde önemli görevler üstlendi.

Durak, adaylığının parti kulislerinde dillendirilmesinin ardından,”Genel Merkezimiz ne karar verse uyarım. Partimize bugüne kadar hizmet ettik, etmeyede devam edeceğiz. Adanalıların desteği ve teveccühü de beni mutlu etmiştir. Ancak şuana kadar herhangi bir çalışma içerisinde değiliz. Adayları teşkilat ve halkımız belirler. Bizede böyle bir görev düşerse sorumluluktan kaçmayız. Dediğim gibi genel merkezimizin vereceği her karara uyar ve saygı duyarım” dedi.

Bir diğer ismi geçen aday ise önceki dönem Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu. 14 Mayıs’taki genel seçimlerde 3’üncü sıradan aday gösterilen ve meclise giremeyen Boyvadaoğlu, il başkanlığı dönemindeki çalışmalarıyla da adından söz ettirmişti.

575 total views, 1 views today

Bir cevap yazın