Güven Özgül’ün haberi yetkilileri harekete geçirdi

Geçtiğimiz günlerde Adana’nın Karaisalı ilçesinde meydana gelen sel felaketinde 36 hayvan akıntıya kapılarak telef oldu. Evler, ahırlar ve tarım arazileri selden dolayı zarar görürken muhabirimiz Güven Özgül ise konuyu yerel ve ulusal basında haberleştirerek gündeme getirdi.

3 büyükbaş ve 33 küçükbaş hayvanın akıntıya kapılarak telef olduğu sel felaketinde, evler, ahırlar ve tarım arazileri zarar gördü. Köy yolları ise aşırı yağıştan dolayı kullanılamaz hale geldi. Bölgede hayvancılıkla uğraşan Uğur Şen ve Yunus Berçin, Salbaş Haber Ajansı kameramanı Ferhat Özgül’e mağduriyetlerini anlatarak yetkilerden yardım talep etti.

Şen ve Berçin’in köy yolları ve dereler için çağrıda bulunduğu DSİ talebi ise Salbaş Haber Ajansı’nın yayınladığı haberin ardından gelerek bölgede çalışmalara başlandı.

Haber servisinin ardından Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’da bölgede incelemelerde bulunarak, mağduriyet yaşayan Şen ve Berçin’e yardım sözü verdi.

Söz konusu afet mağduriyeti için Karaisalı Kaymakamlığı’nın da harekete geçtiği öğrenilirken, besiciler Uğur Şen ve Yunus Berçin’in yanı sıra köy sakinlerini de seslerini duyuran Salbaş Haber Ajansı’na teşekkür etti.

711 total views, 3 views today

Bir cevap yazın