Görenler şaşırıyor! Hırs yaptı, 115 kilo verdi

Güven ÖZGÜL/ADANA,(DHA)-

ADANA’da yaşayan Süleyman Bingöl (26), düzenli spor ve diyet yaparak 115 kilo verdi. Bin 440 günde 220 kilodan 105 kiloya kadar gerileyen Bingöl, “Bir gece göğsümde bir rahatsızlık hissedince doktoruma başvurdum ve kalbimin yağ içinde olduğunu, kilo vermem gerektiğini söyledi. Bu iyi bir şey değil diyince bende o gün kendimde bitirdim bu işi” dedi.

Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi’nde yaşayan Süleyman Bingöl, geçen zaman diliminde tam 115 kilo verdi.
Fazla kilolarının sağlık açısından zararlı olduğunu söyleyen doktorunun sözlerini dikkate alan Bingöl, düzenli spor ve diyet yaparak kilolarından kurtuldu. Bingöl, hedefinin 80 kiloya kadar düşmek olduğunu kaydetti.

Bingöl, beslenme düzenine dikkat edip başarıya nasıl ulaştığını anlatarak, “Öncelikle diyet yaparak, kesinlikle yediğimize ve içtiğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Onun dışında kesintisiz yapılan sporla birlikte sonuca ulaşıyorsunuz zaten” dedi.

Kilo verdikten sonra düşünce yapısı ve insanlara olan bakış açısının değiştiğini ifade eden Bingöl, “Eski halimde olan insanları şimdi daha iyi anlamaya başladım. O zamanlar, çünkü insan sağlıklı cevap veremiyor. Şimdi kendimi daha özgüvende hissediyorum” diye konuştu.

Kilo vermeye bir gece ansızın göğsünden rahatsızlandıktan sonra doktor tavsiyesi üzerine karar verdiğini belirten Bingöl,
“Yapılan tetkikler sonucunda kalbimin yağ kapladığı söylendi. Doktorum bunun sonunun iyi olmadığını ve kilo vermem gerektiğini söyledi ve bende o gün kendimde bitirdim bu işi. Kesinlikle kilo vereceğim dedim kendi kendime ve kararlı bir şekilde bu günlere geldim” ifadelerini kullandı.

“KİMSENİN ETKİSİ ALTINDA KALMASINLAR”

Zayıflamak isteyenlere tavsiyelerde de bulunan Bingöl, “Öncelikle hiç kimsenin söylediği şeyleri kafaya takmamalılar. Çünkü hayat kendi hayatları, karar kendi kararları kuralları kendileri koymaları lazım. O yüzden kimsenin etkisi altında kalmadan yeme içmelerine dikkat ederek azimli olmaları gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“GÖRÜNCE ŞAŞIRIYORLAR”

Azim ve kararlığı nedeniyle çevresinden kendisiyle gurur duyan insanların olduğunu da söyleyen Bingöl, “Kendimle gurur duyuyorum evet ama benimle gurur duyan insanlarda var ve çok mutluyum. Uzun süre beni görmeyip şuanki halimle gören bir çok insan benimle karşılaşınca tanıyamadıklarını ve şaşkınlık yaşadıklarına şahit oldum. Onların da benimle birlikte mutlu olmaları beni ayrıca mutlu ediyor. Genel anlamda çevremdeki tepkiler çok hoşuma gidiyor” şeklinde konuştu.

“TAVSİYE İSTEYENLER OLUYOR”

Bingöl, bu hale nasıl geldiğini merak eden ve zayıflamak isteyen arkadaşlarının kendisinden tavsiyeler istediklerini de ifade ederek, “Çok kilolu tanıdıklarım var ve zayıflamak istiyorlar benden yardım istiyorlar, onlara tavsiyeler vermeye çalışıyorum. Kendilerini zorlamadan yapmaları gereken şeyleri söylüyorum, bende önce çok tavsiye almayı seven birisi değildim ama, şimdi kendim tavsiye vermeye başladım” dedi.

“ARTIK ÇALIŞABİLİYORUM”

“Öncelikle daha önce bir iş başvurusu yaparken bile ‘acaba bunu yapabilir miyim’ diye çok düşünüyordum. Ama artık hiç düşünmeden iş başvurusu yapabiliyorum. 3 hafta önce de yaptığım bir iş başvurum onaylandı ve hali hazırda çalışıyorum şuan. Çalışabileceğimi aklımın ucundan bile geçiremezdim ama çok şükür kötü günler geride kaldı. Aynı zamanda ben bir futbol bağımlısıyım, futbol oynamayı çok seven bir insanım. Kiloluyken koşmada ve nefes alışverişlerinde sorunlarım oluyordu ama artık öyle bir problemim yok çok aza indirdim”

1,142 total views, 1 views today

Bir cevap yazın