Gildir: “Cenaze sahibinin yemek vermesi dinen caiz değildir”

Salbaş Merkez Camii İmam Hatibi Sabit Gildir, ölü’nün arkasından verilen cenaze yemeği ile ilgili Güven Özgül’e açıklamalarda bulundu.

Bu konunun toplumun bir yarası olduğunu belirten Gildir, daha önce bir çok yerde görev yaptığını ancak Salbaş’a geldiğinde ise cenaze yemeğinin 1 hafta boyunca sürdüğünü görünce bunu 3 güne indirmek için girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Cenaze sahibinin yemek vermesinin doğru olmadığını söyleyerek bu konuyla ilgili bir anısını anlatan Gildir, “Cenaze sahibinin yemek yapması dinen caiz değildir” dedi.

‘El ne der’ mantığıyla verilen yemeklerin Allah rızasından çıktığını dile getiren Gildir, “Cenaze sahiplerinin yemek yapmaması lazım. Peygamber efendimizin bizzat yaptığı uygulama şudur; Çevre, hısım, akraba, ve komşuların o gün o insanların acılarını yaşayıp paylaşmasıydı” örneğini verdi.

1,609 total views, 1 views today

“Gildir: “Cenaze sahibinin yemek vermesi dinen caiz değildir”” üzerine 1 yorum.

  1. Yaşa hocam Allahına gurban.O kadar çok hurafelerimiz var ki çoğu İslam kaideleri gibi kabul ediliyor.Dinden soğudum camiye gitmez oldum.Çoğu imam hatip sizin gibi değil hocam.

Bir cevap yazın