Genç girişimci geçimini karpuz satarak sağlıyor

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

Salbaş’ın en önemli tarım ürünlerinin başında gelen karpuz, Salbaşlı Mehmet Can Daldaban’ın geçim kaynağı oldu.

Sofraların vazgeçilmezi olan ve Türkiye’nin en kaliteli karpuzlarının yetiştirildiği Salbaş’ta, Nisan ayında toprakla buluşturulan karpuz çekirdekleri üçüncü hasadını vermesiyle birlikte, vatandaşların karpuz almak için en uğrak noktası Salbaş’ta açık tezgahta satış yapan 23 yaşındaki Mehmet Can Daldaban’ın yeri oldu.

Lezzeti ve kalitesiyle nam salan Salbaş karpuzunda hasat sevinci yaşanmaya devam ederken, Karaisalı’dan Adana’ya ve Adana’dan Karaisalı’ya giden vatandaşların vazgeçilmez tercihi olan Salbaş karpuzu, tadı ve kokusuyla alıcıları hayran bırakıyor.

YERLİ SALBAŞ KARPUZU

Daldaban, “Vatandaşlarımızın dört gözle beklediği Salbaş karpuzu artık tezgahlarda. Kendimizin yetiştirdiği meşhur karpuz lezzeti ve tadıyla tüketicilere hayranlık bırakıyor. Salbaş karpuzunu kurduğumuz tezgahtan gönül rahatlığı ile alıp tüketebilirsiniz” dedi.

4 TANE 10 TL

Daldaban, 5 aylık sürecin ardından yerli karpuzların tezgahlara geldiğini belirterek, “Salbaş merkez cami önüne kurduğumuz tezgahtan vatandaşlarımız 4 tanesini 10 liradan alarak gönül rahatlığı ile meşhur Salbaş karpuzunu yiyebilirler.” şeklinde konuştu.

1,671 total views, 2 views today

Bir cevap yazın