Geleneksel Salbaş Karakucak Güreşleri 21 Mayıs’ta

ADANA’nın Çukurova ilçesinde geleneksel hale gelen Salbaş Karakucak Güreşleri 21 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Çukurova Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 19’uncusu düzenlecek olan karakucak güreşleri onlarca sporcu ve güreşseverlerin katılımıyla Salbaş Stadyumu’nda gerçekleştirilecek.

Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanlığı, Çukurova Pehlivanları Adana Güreş Kulübü Derneği ve Karaisalı Yörükler Derneği ile Yörük Türkmen Masası Çukurova Bölge Başkanlığı’nın desteğiyle civar il, ilçe ve köylerden katılımın yüksek olması amaçlanıyor.

Türkiye Güreş Federasyonu’nun kuralları çerçevesinde yapılacak olan 19’uncu Salbaş Karakucak Güreşleri’ne her yaştan ve kilodan pehlivanların katılacağı öğrenilirken, müsabakalarda ise lisanslı hakemler görev yapacak.

Bölgede ata sporunun önemli bir yere sahip olduğunu ve 18 yıldır geleneksel olarak süre gelen güreşlerin önemli bir kültüre ev sahipliği yaptığını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bu yıl 19’uncusunu organize edecek olduğumuz geleneksel Salbaş Karakucak Güreşleri 21 Mayıs Pazar günü yapılacak. Bu güzel ata sporunu takip etmek isteyen herkesi davetlimdir” ifadelerini kullandı.

446 total views, 1 views today

Bir cevap yazın