Çulhaoğlu’ndan Demirel örneği: “Boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur”

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, normalleşme takvimi çerçevesinde ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek partililerle biraraya geliyor.

Çulhaoğlu, Ceyhan ilçe teşkilatı ile biraraya geldiği toplantıda vatandaşın zor durumda olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’de 15 milyon işsiz olduğunu söyledi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Çulhaoğlu, merhum siyasetçi Süleyman Demirel’in, “Boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur” sözünü hatırlatarak, “İnsanlarımız açlıkla mücadele ediyor. İşsizlikle mücadele ediyor. Sefaletle mücadele ediyor. Ama yönetenlere bakıyorsun hala diyorki yüzde 4.5 büyüdük. El insaf kardeşim madem büyüyoruz da biz bu büyümeyi niye görmüyoruz.” dedi.

Covid-19 öncesinde işsizliğin hat safhada olduğunu ifade eden Çulhaoğlu, pandemi süreciyle birlikte işsiz sayısının daha da arttığını belirterek, “Üretime dönük yatırımlar yapmadığımız için istihdam sağlayamadık. 18 yılda geldiğimiz noktada herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmayan insanlarımızında işsiz olduğunu düşündüğünüzde şuanda 15 milyon Türkiye’de işsiz var. Demirel’in bir lafı var. “Boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur” der. İnsanlarımız açlıkla mücadele ediyor. İşsizlikle mücadele ediyor. Sefaletle mücadele ediyor. Ama yönetenlere bakıyorsun hala diyorki yüzde 4.5 büyüdük. El insaf kardeşim madem büyüyoruz da biz bu büyümeyi niye görmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çulhaoğlu’nun konuşmasındaki satır başları şöyle:

260 MİLYAR NEREYE GİTTİ?

Maliyeden sorumlu bakan çıkıyor diyorki 260 milyar lira vatandaşa yardım ettik. Ama bakıyoruz bin lira bir yardım yaptılar onlarıda ağızlarına gözlerine bulaştırdılar. Toplam vatandaşa giden para 4 buçuk milyar. Bu 260 milyar nereye gitti?

VATANDAŞIN HAKKINI SONUNA KADAR SAVUNURUZ

Biz iktidarı eleştirirken şunuda onlara söylüyoruz. Diyoruz ki bakın kardeşim İYİ Parti Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilerlemesi için vatandaşın refah seviyesini yükseltmek için mücadeleye başlayan bir siyasî parti olarak doğru yapılan ve vatandaşa imkan sağlayacak her şeyde yanınızdayız. Her yapılana yanlış diyen bir muhalefet değiliz. Bu muhafeletide kabul etmiyoruz. Dolayısıyla ülkenin menfaatine yapılacak yasal düzenlemelerde destek veririz. Ama ülkenin menfaatine olmayan düzenlemelerde de biz vatandaşın hakkını sonuna kadar savunuruz muhalefetimizi en şiddetli şekilde yaparız. Genel başkanımızın da bize verdiği talimat bu yönde.

AKP VE MHP REDDETTİ

Şimdi çiftçinin derdi büyük, esnafın derdi büyük, işçinin derdi büyük, sağlık çalışmalarınızın sıkıntıları büyük ama verilen sözler var hiçbiri yerine gelmiyor.
Biz pandemi nedeniyle İYİ Parti olarak dedik ki, bu salgınla mücadele eden tüm sağlık personelinin başına vefat gelirse şehit kabul edelim. Bir kanun teklifi verdik TBMM’ye ama AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Terörle mücadele eden askerimiz polisimiz neyse, onlara nasıl o şahadet mertebesini kanunla yasal olarak vermişsek, sağlıkçılarımızada vermemiz gerekir diyoruz. Bunu dillendiriyoruz.

1,501 total views, 1 views today

Bir cevap yazın