Çulhaoğlu tekrar aday gösterilmedi

MHP’nin 21’nci dönem milletvekili ve üst kurul delegesi, İYİ Parti ‘nin Kurucular Kurulu Üyesi, İYİ Parti Kurucu Adana İl Başkanı ve 27’nci dönem Adana milletvekili Karaisalı Çatalan doğumlu Mehmet Metanet Çulhaoğlu, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28’inci dönem milletvekilliği genel seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyerek listeye dahil edilmedi.

2018 genel seçimlerinde İYİ Parti 2’nci sıradan milletvekili seçilen Çulhaoğlu, 2 Nisan Pazar günü yapılan teyamül yoklamasında 2431 oy alarak yarışı 4’üncü olarak tamamlamıştı.

Önceki dönem Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu ise 3742 oy alarak 1’nci olmuş Çulhaoğlu’na 1311 oy fark atmıştı. Bir dönem AK Parti’den Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen iş insanı Mehmet Ali Bilicin oğlu Bilal Bilici 2600 oy alarak 2’nci, İYİ Parti yüksek istişare kurulu üyesi Prof. Dr. Şule Gök Tüdeş ise 2500 oy alarak 3’ncü olmuştu.

İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk ve 10’a yakın ilçe teşkilâtının yanı sıra il yönetiminin de desteklediği Çulhaoğlu, teyamül yoklamasında umduğu sonucu elde edemedi. 4’ncü sıradan aday olmak istemeyen Çulhaoğlu, genel merkeze adaylıktan feragat ettiğini bildirerek listeye dahil edilmedi.

Çulhaoğlu’nun genel merkez tarafından farklı bir alanda görevlendirileceği belirtiliyor.

275 total views, 1 views today

Bir cevap yazın