Bir döneme damga vurmuştu! Fatoş Gürkan yeniden AK Parti’den aday adayı

23 ve 24’üncü dönem, AK Parti’den Adana Milletvekilliği yapan Av.Fatoş Gürkan, 14 Mayıs seçimlerinde yeniden aday adayı oldu. İki dönem Milletvekilliği yapan Fatoş Gürkan, Meclis’te de önemli görevlerde bulunmuştu.

Başarılı bir milletvekilliği dönemi geçiren AK Parti Adana Milletvekili aday adayı Av. Fatoş Gürkan’ın yeniden aday adayı olması, parti teşkilatlarında olduğu kadar, kamuoyu tarafından da olumlu karşılandı. Mütevazi kişiliğiyle partili partisiz her kesim tarafından sevilen Gürkan, vekil olduğu süre içinde kendisine ulaşan herkesin sorunlarını çözmek için büyük uğraş vermesiyle tanınıyor.

Adaylık başvurusunu sosyal medya hesabından duyuran Gürkan, “Türkiye Yüzyılının en önemli seçimi olan 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 28.Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Adana Milletvekili aday adaylığı başvurumu Genel Merkezimizden yaptım. Durmak yok yola devam” notuyla paylaştı.

1966 yılı Adana ili Karaisalı ilçesi Çevlik Köyü doğumlu olan Fatoş Gürkan, ilkokulu köyünde, ortaokul ve lise tahsilini Adana ilinde, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. 1990 yılında Adana ilinde serbest avukatlık mesleğine başlayan Gürkan, BOTAŞ, Türk Telekom, Bağ-Kur, Ziraat Bankası, Orman Genel Müdürlüğü gibi kurumların sözleşmeli hukuk müşavirliğini yaptı. Bunun yanında çeşitil şirketler ve özel kişilerin avukatlak faaliyetlerini de yürüten Fatoş Gürkan, 2002-2003 yılları arasında AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı olarak ve 2003-2006 yılları arasında AK Parti Adana İl yönetiminde görev aldı. 23. ve 24. dönemlerde Adana milletvekili olarak görev yaptı. Gürkan, TEMA Vakfı, Adana Barosu yönetimlerinde de görev aldı.

23.DÖNEM ADANA MİLLETVEKİLLİĞİ SÜRECİNDE;

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi, TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi, TBMM Birleşmiş Milletler Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, TBMM Kanser Etkilerini Araştırma Komisyonu Üyesi, AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığında, Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlık görevleri.

24.DÖNEM ADANA MİLLETVEKİLLİĞİ SÜRECİNDE ise;

TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği (KEFEK) Komisyonu Başkan Yardımcılığı, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Katip Üyesi, TBMM Çözüm Komisyonu Katip Üyesi, TBMM Soma Maden Kazası Araştırma Komisyonu Katip Üyesi, TBMM Estonya Dostluk Grubu Başkanı, TBMM Ak Parti Grup Disiplin Kurulu üyesi, AK Parti Teşkilat Başkanlığı Adıyaman İl Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Fatoş Gürkan, halen AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmekte. Evli ve iki çocuk annesi.

592 total views, 3 views today

Bir cevap yazın