Başağalar: “Meral Akşener Adana teşkilatını maraba gördü”

İYİ Parti’nin Adana’daki kurucularından Mehmet Hüseyin Başağalar, partisinden istifa ederek zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Başağalar, istifa metnini sosyal medya hesabından yayınladı. İYİ Parti’yi Adana’da bir avuç insan ile kurduklarını hatırlatan Başağalar, “O zamanlar kurucu İl Yönetimi 72 asil 72 yedek üyeden oluşmaktaydı. Bugün geldiğimiz noktada o listeden %50 ye yakını partiden istifa etmiş durumda. Geri kalanın da %50 si partiye olan inançlarını yitirmiş partiye uğramaz olmuşlar. Kuruluş ilkemiz; Milliyetçi, Demokrat, Kalkınmacı’lıktı.” ifadelerine yer verdi.

Başağalar’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“İYİ PARTİ’DE İSTİBDAT VAR”

“Kuruluş gününden bugüne parti çok evrim geçirdi. Genel Başkanın en sevdiğim sözü: YAŞASIN HÜRRİYET, YAŞASIN ADALET, YAŞASIN MEŞVERET, YAŞASIN MUSAVVAT KAHROLSUN İSTİBDAT SÖZÜ idi. Şimdi bu cümleyi bir açalım. Partide hürriyet, adalet, meşveret (görüş alışverişi), musavvat (eşitlik) var mı? YOK. Peki bize halk nasıl inanacak. Kendi partimizde yapmadığımızı vatandaşa nasıl anlatacağız? Kahrolsun istibdat diyoruz, partide koyu bir istibdat (baskı) anlayışı var. Ben yaptım. Oldu bitti anlayışı. Yani istibdat VAR.”

“MERAL AKŞENER TEŞKİLATI MARABA GÖRDÜ”

Türkiye’nin muhtelif yerlerinde yapılan ön seçimler ise tam bir demokrasi ayıbı idi. Genel Başkan bir çok konuşmasında teşkilata: üyelerin aldığı kararlara saygı duyacağım, sandıktan kim çıkarsa ona atılan oylara namusum gibi koruyacağım demesine rağmen sözünde durmadı. Örnek Adana’da çıkan sonuçları kabul etmedi. En yakın arkadaşına 1253 fark atan 5 yıldır İl Başkanlığı yapmış birini 1. çıkmasına rağmen 3. sıraya yazdı. Kayıtlı üyeye şu mesajı verdi. Siz kimsiniz? Siz olsa olsa maraba olursunuz. Sizin verdiğiniz karara ben saygı duymuyorum. Listeyi kafama göre yazacağım. Var mı bunun başka türlü izahı.”

“FİKİRLER ALINMADI”

Bir başka konu ise seçillmiş ilçelerin görevlerinden alınması idi. Yerlerine atamalar yapıldı. Hele il başkanının istifa edip de yerine tüzük gereği yönetim içinden il başkanı seçilmesi gerekirken tüm il yönetimi görevden alınıp dışardan il başkanı ve yönetimi atandı. Bunun anlamı “bir yıl önce yapılan il seçiminde seçilen 70 kişilik yönetimin içinden bir kişi bile il başkanı olacak kapasitede değil. Siz yapamazsınız. O il başkanını Ankara tayin eder diyerek il başkanını Ankara tayin etti.”
Sıra Büyük Şehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanları tayin edilmesine geldi. Yine hiçbir teşkilat üyesine sorulmadan Ankara’dan atamalar yapıldı. Hak edenin atanmasına sözümüz yok. Ama bıraksan Sakarya, Hürriyet, Söğütlü mahallerinin yerini bilmeyenlerin Büyük Şehir Belediye Başkanı olarak atanmasının yapılması teşkilatları maraba yerine konulmasının başka bir örneği idi.

“İSTİFA EDİYORUM”

“İYİ partide 6 yıl içinde çok iyi dostluklarım oldu. Partide hala görev alan, almayan, istifa eden etmeyen tüm arkadaşlarıma bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Partiye, Genel Başkana inancımı yitirdim. 6 yıldır emek verdiğim partimden, kuruluş felsefemizden uzaklaşması sebebiyle bugün itibarıyla istifa ederek üyeliğimi sonlandırdım.”

463 total views, 3 views today

Bir cevap yazın