Ayyüce Türkeş’e 3 Mayıs tepkisi: “Tarihimizi bilmiyor”

Bir dönem İYİ Parti’nin Çukurova İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Seçkin Çetiner, Ayyüce Türkeş’in Türk tarihini bilmediğini öne sürdü.

Özel bir kolejde Tarih Öğretmenliği yapan Seçkin Çetiner, Ayyüce Türkeş’in 3 Mayıs Türkçülük gününde yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

Çetiner, Ayyüce Türkeş’in, “Tek parti diktatörlüğüne karşı demokrasiyi savunanların” şeklindeki sözlerini tarih bilmemezlik olarak yorumladı.

Çetiner, Türkeş’in okumaya ve öğrenmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Adana iyi parti milletvekili ayyüce Türkeş bugün yazdıkları ve paylaştıkları ile Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet önünü zamanı tek partili dönemine diktatörlük damgasını vurmuştur, arkasından tekrardan bir yazı paylaşıp Mustafa Kemal Atatürk değil lafım İsmet önüne zamanına değinmiştir. Türk milliyetçisi olarak ülkemizin kurucularına bu şekilde laflar ve beyannameler yapmak yanlış bir Tarih Öğretmeni olarak vicdanım rahat etmemektedir. Büyük Taarruz’a Batı Cephesi Komutanı sıfatıyla katıldı. Mudanya Mütarekesi’nde ve Lozan Antlaşması’nda Türk heyetine başkanlık yaptı ve antlaşmaları imzaladı. İsmet Paşanın bu ülke için yaptıkları arka plana atılmamalıdır , babasının ismiyle siyaset yapanlar ülkede önce oturup Türkçülük gününde Türk tarihini okumaya ve öğrenmeye davet ediyorum bu konuda eksikleri varsa Ayyüce Türkeş’in kendisine bu konuda yardımcı olabilirim.” dedi.

363 total views, 1 views today

Bir cevap yazın