Ayanoğlu yeniden siyaset arenasında! İYİ Parti’den adaylık başvurusu yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 25 ve 26’ncı dönem milletvekilliği genel seçimlerinde aday gösterdiği Avukat İsa Ayanoğlu, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28’inci dönem milletvekiliği için İYİ Parti’den adaylık başvurusunda bulundu.

MHP’nin 2016’daki kurultay sürecinde genel başkan adayı olarak Meral Akşener’e destek veren isimler arasında yer alan Ayanoğlu, yeniden siyaset arenasına atıldı.

Adana’da Meral Akşener’e destek veren isimlerin başında gelen Ayanoğlu, uzun bir aranın ardından siyaset sahnesine atılarak İYİ Parti’den Adana Milletvekili adaylığı için müracaatta bulundu.

Genç, dinamik, sempatik ve karizmatik yapısıyla bölgede sevilen ve teveccüh gösterilen bir isim olan Ayanoğlu, parti tabanında da heyecan yarattı.

“MİLLET ÇARESİZLİK İÇİNDE”

Ayanoğlu, bu seçimlerin var olmak veya yok olmak arasında bir seçim olacağını belirterek, “Geçtiğimiz seçimde bir adaylık başvurusu yapmadım. Mesleki faaliyetlerime ve aileme vakit ayırmam gerekiyordu. Ancak bu seçim var olmakla yok olmak arasında bir seçim olacak. Millet çaresizlik içinde, umutsuzluğun ve hüznün dibini görmüş durumda. Her yer yas yeri olmuş” ifadelerini kullandı.

“SORUMLULUK ALMAM ZORUNLU HÂLE GELDİ”

“Liyakatsizliğin ve beceriksizliğin bedelini millet olarak ödüyoruz” diyen Ayanoğlu, “Sorumluluk almak, taşın altına el koymak hiç bu dönemdeki kadar zorunlu hale gelmemişti. O nedenle bıraktığım yerden İYİ’lerle devam etme kararı aldım” ifadelerine yer verdi.

Kimdir?

1983 yılında Adana’nın Aladağ ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamladı. 2005 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ayanoğlu, serbest avukatlık yapmakla birlikte, evli ve 2 çocuk babasıdır.

1,112 total views, 1 views today

Bir cevap yazın