Akşener’den Bahçeli’ye: “HDP’nin kapatılmasını istiyorsa başvuru yapsın”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, MHP lideri Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” açıklaması hakkında konuştu. Siyasi partilerin kapatılması dair başvurunun parti genel başkanları tarafından yapılabileceğini belirten Akşener, “İstemin parti adına parti genel başkanı tarafından cumhuriyet başsavcılığına yazılı olarak yapılmış olması gerekir. Derhal bunu yerine getirsin elinde imkan var” dedi.

Siyasetçilerin kullandığı üslubu eleştiren Meral Akşener, “28 Şubat döneminde bile bu derece hakaretlerin havada uçuştuğu bir siyasi atmosfer hiç yaşamadım ben, zarafet kayboldu. Siyasi hayatım boyunca kadın olmaktan dolayı, cinsiyetim üzerinden hiç hakarete uğramadım” diye konuştu.

‘VESAYETİN YANINA BİR DE HAKARETİ KOYDULAR’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bütçe görüşmelerindeki konuşmasına da tepki gösteren Akşener, şunları söyledi:

“Bütçeyi dikkatle izledim. Korkunçtu. Atanmış insanlar, canları bir kararnameye bağlı bu insanlar milletvekillerine hakaret ettiler. Sayın Fuat Oktay’ı en azından feraset sahibi zannederdim. İnanılmaz çirkin, hakaretamiz konuşmalar yaptı. Her çıkan atanmış bakan milletvekillerine yalancı dedi. Ağza alınmayacak sözler söylendi. Vesayetten bahsedilirken geçmişte; partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle Meclis’te atanmışların seçilmişlere hakaretini gördük. Vesayetin yanına bir de hakareti koydu arkadaşlar.”

‘BAHÇELİ, BAKANLAR KURULU KARARI İÇİN ERDOĞAN’LA GÖRÜŞSÜN’

Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması çağrısını da değerlendirdi.

“Sayın Bahçeli HDP’nin kapatılması için bağırdı çağırdı, bir de yargının karar vermesi konusunda. Ben bu konuşmanın içerisinde biranevvel yargının karar vermesi konusuna yüzde yüz katıldım” diyen Meral Akşener, parti kapatmayla ilgili kanun maddesine göre Bahçeli’nin başvuru yapabileceğini ifade etti.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bahçeli’ye tavsiyem Twitter’da gündem hazırlamak yerine iktidar ortağına gitsin randevu alsın bu fikirlerini söylesin. Eğer Sayın Erdoğan kendisine uygun cevabı vermiyorsa. Parti kapatılması ile ilgili yasa maddesi Madde 100 1. Fıkra Anayasa’da yazılı nedenlerle cumhuriyet başsavcılığı tarafından bir siyasi partinin kapatılması. a) Resen, b) Bakanlar Kurulu’nun kararı ile. Yani Sayın Erdoğan’dan talep etsin bunu Bahçeli, buna hayır cevabı alıyorsa eğer, c) bir siyasi partinin istemi ile olur. İstemin parti adına parti genel başkanı tarafından cumhuriyet başsavcılığına yazılı olarak yapılmış olması gerekir. Derhal bunu yerine getirsin elinde imkan var.”

765 total views, 1 views today

Bir cevap yazın