AK Parti Karaisalı’da Saadettin Aslan rahatsızlığı

AK Parti Karaisalı İlçe Teşkilatı 2024’ün Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde kendi belediye başkan adayını çıkarmak istiyor. İlçe teşkilatında üst düzey görevdeki bir yönetici Cumhur İttifakı’nın MHP’li belediye başkanı Saadettin Aslan’dan memnun olmadıklarını ve yeni dönemde gönül belediyeciliğini Karaisalı’ya yaşatmak istediklerini ifade etti.

15 Temmuz 2016’daki FETÖ darbe girişiminin ardından “Beka” sorunları gerekçe gösterilerek 2018 seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin biraraya geldiği Cumhur İttifakı, o gün bugündür devam ederken bu partilerin tabanlarında da çeşitli tepkiler ard ardına geliyor.

Cumhur İttifakı, bir yıl önce bugün AK Parti ve MHP’nin, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeyi içeren ortak kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunmasıyla başladı.

Eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli’nin de imzasını taşıyan kanun teklifi ile Cumhur İttifakı resmen başlamış oldu.

İttifak yerel seçimlerde de devam etti

AK Parti ve MHP arasında yerel seçimlerde iş birliği yapılmasına yönelik formül bulunması için başlayan görüşmelerde, “Cumhur İttifakı’na zarar vermeyecek şekilde hareket edilmesi” prensibi üzerinde anlaşmaya varıldı.

Ancak bu tez genel merkezler düzeyinde kabul bulsada her iki partinin tabanında da büyük rahatsızlığa yol açtı. Zaman zaman resmi ağızlardan yapılan açıklamalarda, “İttifak tabanda kabul görmedi” şeklinde ifadelerle her şey gözler önüne serildi. AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı kapsamında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde 30’u büyükşehir olmak üzere 51 ilde iş birliği yaptı. Buna göre bölgedeki il veya ilçelerde kim güçlüyse onların adaylarına yada mevcut belediye kimdeyse o partinin adayını destekleme kararı alındı.

Adana’da AK Parti’nin Adayı

Bilindiği üzere o dönemin MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ittifak dahilinde tekrar aday gösterilmek iştenmiş ancak ismi son güne kadar açıklanmamıştı. Geçmişte Recep Tayyip Erdoğan için ağıza alınmayacak sözler söyleyerek AK Parti Adana İl Teşkilatları’nda rahatsızlık yaratan Sözlü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ısrarı sonucunda Adana’da İttifakı’n adayı olarak en son açıklanan isim oldu. İşçi maaşlarını zamanında ödemeyen adam olarak bilinen Sözlü, bazı mahkeme kararları ve geçmişte Tayyip Erdoğan’a yönelik ağır sözleri nedeniylede AK Parti teşkilatlarında karşılık görmezken seçim akşamı sonuçların açıklamasının ardından sandıkta hezimete uğradı. Yeniden adaylık için kolları sıvayan Sözlü, 2024 yerel seçimleri için “erken kalkan yol alır” mantığıyla çalışmalar yaptığı öğrenildi. Ancak AK Parti Adana İl Teşkilatı 2024 yerel seçimlerinden kendi adayını çıkarmak istiyor. En güçlü aday ise Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir. Bir diğer ismi geçen aday ise İl Başkanı Mehmet Ay. Öte yandan Fatma Gül Demet Sarı’nın ismi de çok fazla telaffuz ediliyor.

AK PARTİ KARAİSALI’DA KENDİ ADAYINI ÇIKARMAK İSTİYOR

AK Parti Karaisalı İlçe Teşkilatı’nda üst düzey görevde bulunan bir yönetici, Karaisalı’da MHP ile yapılan ittifaktan ve Belediye Başkanı Saadettin Aslan’dan rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.
Bu üst düzey yönetici 2024’de yapılacak olan yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkarmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, Karaisalı’nın burçlarına AK Parti bayrağını dikmek istediklerini söyledi.

Bu isim şunları kaydetti:

“Biz Adana’da Saimbeyli’den sonra AK Parti’ye Karaisalı’da en çok oyu çıkarmış bir teşkilâtız. Şuanki konjonktürde kendi adayımızla seçime girmemiz halinde seçimi kazanmamamız için hiç bir neden yok. Zaten teşkilâtımız Kadın Kolları, Gençlik Kolları, mahalle başkanları ve yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte sahaya yayılmış durumda. Çok güçlü bir ekibimiz var. Şuanki Belediye Başkanıda bizim desteğimizle seçimi kazanmaktadır. Ayrı adaylarla girmemiz halinde bu seçimi iyi bir isimle AK Parti’nin Karaisalı’da kazandığını göreceksiniz. Size kısaca bir matemetik hesabı ile bunu kanıtlayayım. Bakın 14 Mayıs Genel Seçimlerinde AK Parti Karaisalı’da yüzde 47,10 oy düzeyine ulaşarak 7 bin 330 oy ile birinci parti olmuştur. MHP’ye bakınız. Yüzde 21.99 oy oranı ile sadece 3 bin 423 oy alabilmiştir.

“HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILSIN”

Bizim oyumuzun yarısı kadar oy alamamış bir partinin adayını desteklemek istemiyor, kendi adayımızı çıkarmak istiyoruz. İl, ilçe ve genel merkez düzeyinde geçen yerel seçimlerde sizin adayınızı destekledik bu kez de bizim adayımızı destekleyin şeklinde bazı öneriler olacak. Yol haritamızı buna göre belirledik ve süreci yakından takip ediyoruz. Zaten mevcut belediye başkanından hem teşkilatımız, hem seçmenimiz hemde il ve genel merkez bazında da bir rahatsızlık var. Karaisalı’ya hizmette edemiyor. Diğer yandan mecliste Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile sürekli kavga ediyor. İlçeye yapılacak hizmetlerin önünü kesiyor. Karaisalı’nın 5 yılı boşuna gitti. Bir tane hizmet yapılmadı. Kararımız net, tavrımız belli. Kendi adayımızı çıkarmak istiyoruz. Özellikle vurguluyorum teşkilatımız rahatsız. Kendi adayımızı çıkarmak için her türlü görüşmeler ve beyanlarımızı ilgili mercilere iletiyoruz. Murtçuların diyarına AK Parti’nin Gönül Belediyeciliğini getireceğiz. Karaisalı hakkını alacak. Hodri meydan! Her koyun kendi bacağından asılsın”

1,352 total views, 1 views today

Bir cevap yazın