Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeni dönem! İbre tersine döndü

Güven ÖZGÜL/ADANA

Adana Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı ilk oturumu Belediye Başkanı Zeydan Karalar, başkanlığında açıldı. Yeni dönemde meclis katip üyeleri ve meclis başkanvekilleri seçimleri yapıldı.

31 Mart Yerel seçimlerinin ardından Adana Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumunu gerçekleştirdi. Birleşime Zeydan Karalar başkanlık yaptı, daha sonra kapalı oy verme işlemi ile seçimler yapıldı. Katip üyeliğe Aladağ Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gök ve Çukurova Belediye Meclis Üyesi Nazlı Pınar Ünlü seçildi.

Temenni konuşmalarının ardından meclis başkanvekilliği seçimlerine geçildi. Birinci başkanvekili Seyhan Belediye Meclis Üyesi Göktürk Boyvadaoğlu olurken, 2’nci meclis başkanvekili ise Mustafa Bayar oldu.

2 NUMARA BOYVADAOĞLU

İYİ Parti’ye Adana’da büyük kan kaybı yaşatarak Karalar’ı destekleme kararı alan Boyvadaoğlu, CHP grubunun önerisiyle meclis başkanvekili olunca, sosyal medya da binlerce tebrik mesajları aldı.

“BİR ZAMANLAR ORADA BİZ OTURUYORDUK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meclise girdikten bir kaç dakika sonra Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile kurduğu diyalog dikkat çekti. Karalar, meclis aritmetiğine gönderme yaparak, “Bilal bir zamanlar orada biz oturuyorduk, Nereden nereye” esprisinde bulundu.

ÇOĞUNLUK CHP’DE

Geçtiğimiz dönem, Cumhur İttifakı’nın elinde bulunan meclis çoğunluğu, yeni dönemde CHP sıralarına geçti. CHP 45 meclis üyesi ile birinci parti olurken,  Cumhur İttifakı 27 sandalye kazanabildi. Son zamanlarda büyük bir çıkış yakalayan Yeniden Refah ise 3 meclis üyesi ile temsil edilecek. Büyükşehir’de
Bağımsızları ise 1 kişi temsil edecek.

Büyükşehir Meclisi Salı Günü saat 14.00’da yeniden toplanarak encümen üyesi seçimlerini gerçekleşticek.

521 total views, 2 views today

Bir cevap yazın