Ayakkabı boyacılığı yaparak cep harçlığını çıkartıyor

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi’nde yaşayan 10 yaşındaki Abdullah Leblebici, ayakkkabı boyacılığı yaparak hem cep harçlığını çıkartırken, hemde aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Pandemi nedeniyle okula gidemeyen ve günün belli saatlerinde ayakkabı boyacılığı yaparak para kazanan 10 yaşındaki Abdullah Leblebici, hem cep harçlığını çıkartıyor, hemde aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Bu işin dede ve baba mesleği olduğunu söyleyen 10 yaşındaki Abdullah, anne, baba ve 3 yaşındaki kız kardeşinin kronik hasta olması nedeniyle günün belli saatlerinde ayakkabı tamiri ve ayakkabı boyacılığı yaparak ailesine yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.

10 yaşındaki Abdullah Leblebici, “Ben bu işi aileme katkı sağlamak için yapıyorum. Annem, babam ve küçük kız kardeşimin kronik hastalığı var. Kardeşimin kalbinde pil takılı, pil olmadan yaşayamıyor. Bende bu pandemi sürecinde hem aileme katkı sağlamak için çalışıyorum, hemde cep harçlığımı çıkartıyorum. Okulların Covid 19 nedeniyle kapalı olmasını bu şekilde çalışarak değerlendiriyorum.” dedi.

900 total views, 1 views today

Bir cevap yazın