36 kişinin hayatını kurtaran Salbaşlı esnafa Türk Kızılayı’ndan madalya

11 kez kan bağışlayarak 36 kişinin hayatını kurtaran Salbaşlı esnaf Mustafa Kırmıt’a Türk Kızılayı tarafından bronz madalya ve sertifika verildi.

Salbaşlı esnaf Mustafa Kırmıt, 3 yıldan bu yana düzenli olarak 11 kez kan bağışında bulunarak 36 kişinin hayatını kurtardı.
Türk Kızılayı tarafından kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla Kırmıt’a personeller tarafından bronz madalya ve sertifika verildi.

Salbaş’a gelen Türk Kızılayı ekibi, kan bağışı kampanyalarına düzenli olarak verdiği destek ve kan bağışlarından dolayı
Salbaşlı esnaf Mustafa Kırmıt’a teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Esnaf Kırmıt ise, “Uzun süredir düzenli olarak kan veriyorum. Kızılay’ın bir çok etkinliğine de katılmıştım. Kan vermek sağlığımız açısından önemli olduğu gibi, aynı zamanda bir de hayat kurtarmış oluyorsunuz bu çok kıymetli bir şey. 11 kez bağışta bulunduğum içinde arkadaşlar bronz madalya ve sertifika verdi. 25’in üzerinde kan verince gümüş 35’in üzerinde kan bağışı yapınca ise altın madalya veriliyormuş. Düzenli kan vermeye devam ederek hayat kurtarmaya devam edeceğim” dedi.

Öte yandan, Türk Kızılayınca güvenli kana ihtiyacın önemini vurgulamak, mevcut ve potansiyel bağışçıları düzenli, gönüllü kan bağışlamaya teşvik etmek amacıyla böyle bir uygulamanın hayata geçirildiği belirtildi.

1,002 total views, 1 views today

Bir cevap yazın