18’inci Salbaş Karakucak Güreşleri’nin baş pehlivanı bakın kim çıktı?

ADANA’da bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen Salbaş Karakucak Güreşleri tamamlandı.

Çekişmeli müsabakaların olduğu Salbaş Karakucak Güreşleri’nin bu yıl 18’ncisi düzenlendi. Önceki yıllarda Salbaş Belediyesi’nin başlattığı ve Çukurova Belediyesi’nin devam ettirdiği organizasyona yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Civar il, ilçe, köylerden ve Türkiye’nin dört bit yanından katılımın olduğu Salbaş Güreşleri Türkiye Güreş Federasyonu’nun çizdiği kurallar çerçevesinde gerçekleştirildi. Müsabakalara her yaş ve kilodan pehlivanlar katıldı. Başpehlivanlığı ise Salbaş’ta Ethem Gayrimenkul ismiyle hizmet veren emlak işletmecisi Ethem Küçük adına güreşen İsa Göçen kazandı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in güreş ağası olarak seçildiği organizasyonda, zorlu rakiplerini yenen Ethem Küçük’ün pehlivanı İsa Göçen ile Salbaş Yeni Mahalle Muhtarı Mustafa Evren adına güreşen Halil Hopur final müsabakasında karşı karşıya geldi. Yaklaşık 20 dakika süren final mücadelesinde rakibi Halil Hopur’u tuşlayan İsa Göçen, Salbaş’ta başpehlivanlığı kazanarak 5 bin TL’lik para ödülünün sahibi oldu.

BİR JESTTE ETHEM KÜÇÜK’TEN

Başpehlivanlığı kazanarak 5 bin TL’lik ödülün sahibi olan İsa Göçen’e kendisi adına güreşen Ethem Küçük’den de bir jest geldi. Küçük, başpehlivan İsa’ya organizasyonda belirlenen ödüle yakın bir miktarda katkıda bulunarak jest yaptı.

Küçük, ödül töreni sonrası yaptığı açıklamada kendisi adına güreşen İsa’nın başpehlivanlığı kazanmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek organizasyonu düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür edip dereceye giren sporcuları da tebrik etti.

849 total views, 1 views today

Bir cevap yazın