Zeydan Karalar’dan EYT ve deprem tazminatı açıklaması: “Ödemeleriniz yapılacak başkanınız burda”

Güven ÖZGÜL/ADANA,(DHA)-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, EYT nedeniyle emekli olan personelin ve tüm işçilere ödenecek olan deprem tazminatı ödemelerinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, sosyal medya da yayınlamak üzere çektiği videolu bir paylaşımla çalışanlara yönelik müjdeler verdi.

Başkan Karalar, EYT nedeniyle emekli olan personellerin tazminat ödemeleri, tediye ödemeleri, bayram ikramiyesi ödemeleri ve deprem tazminatı ödemelerinin bayramdan önce hesaplarda olacağını kaydetti.

“BAŞKANINIZ BURDA”

Başkan Karalar, bu ödemelerin daha önce yapılabilmesi için belediye meclisinde borçlanma yetkisi istediklerini ancak alamadıkları ifade ederek, “Kıymetli kardeşlerim biliyorsunuz hem EYT, hem de deprem tazminatından dolayı belediyemize 345 milyon liralık bir yük geliyor. Bunları geciktirmeden ödeyebilmek için meclisten bir borçlanma istedik. Ne yazıkki alamadık. Sağlık olsun kardeşiniz burda, başkanınız burda. Onlar borçlanma vermedi diye biz paranızı ödemeyecek miyiz? Elbette, daha önce tazminatların bir bölümünü ödedik, ödemeye devam ediyoruz ve sırayla ödemeye devam ediyoruz. Hiç kimsenin hakkı hiç kimseye geçmeden 45 gün içerisinde işten ayrılan arkadaşımızın tazminatını tek seferde ödeyeceğiz” dedi.

“HADİ HAYIRLI OLSUN, GÜLE GÜLE HARCAYIN”

Karalar, “Bayram ağzı yani yarın 13 günlük tediyeler, kadrolu kardeşlerimizin 4 mesaisi yaklaşık 32 milyon lira. Ayrılanların tazminatı, 2 aylık deprem tazminatı ve bir sürü ödeme. Tam bir çırpıda, tam bir kalemde ödemeleri yapacağız. 80 milyon TL, bütün personelimize kimisi deprem tazminatı kimisi mesai kimisi tediye kimisi hep birlikte tazminat alacak. Hadi hayırlı olsun. Güle güle harcayın” dedi.

“SAKIN TRAFİK KURALLARINDAN AYRILMAYIN”

Başkan Karalar, konuşmasında personelin kurban bayramını da kutlayarak,
“Evet sevgili arkadaşlarım, çalışma arkadaşlarımın, mesai arkadaşlarımın, belediyemizin, askinin, şirketlerinin tüm personellerin kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Biliyorsunuz hep söylüyorum, bayramlar husumetin bırakıldığı tekrar barışın olduğu günler. Onlar iyi değerlendirin lütfen. Seyahate gidecekler, tatile gidecekler aman ha sakın trafik kurallarından ayrılmayın. Allah korusun başınıza bir şey gelse çok üzülürüz. Gittiğiniz gibi gelin istiyoruz” diye konuştu.

470 total views, 1 views today

Bir cevap yazın