Umudunuzu kaybetmeyin

Sevgili çocuklar ve gençler; güzel bir gelecek sizleri bekliyor, ümidinizi yitirmeyin! Gelecek hayallerinizden vazgeçmeyin. Bu kapkara günler geçecek. Aydınlık bir yarın sizleri bekliyor.
Giriş cümlesini ilçemizde yaklaşık dört yıl kaymakamlık yapmış, Karaisalı’mızda bir çok esere imza atmış ve kendisinden çok şeyler öğrendiğim değerli Kaymakamımız ve Milletvekilimiz Süleyman Nevzat Korkmaz beyin sosyal medya hesabında gördüm bugün. Güven de hani hocam bir Corona Virus yazısı bekliyorum deyince buradan girmek en iyisi konuya diye düşündüm. Gerçekten sonu görünmez bir tünelde gibiyiz milletçe. Aslında hem yöneticiler hem de sağlık çalışanları olarak bizler ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Alınan önlemler ülkemizin de bugün İtalya başta olmak üzere yüzlerle ifade edilen ölümlerin olduğu ülkelerin durumuna düşmesin diye alınıyor. İşin kolayı da var aslında, bir sokağa çıkma yasağı ilan edilir ve sorun mevcut hali ile kontrol altına alınır. Ama olay o kadar çok boyutlu ki, ekonomi bu kadar sıkıntı içinde iken daha da içinden çıkılmaz bir hal alabilir. İşte tam da bu noktada siz değerli okuyucularımıza büyük görevler düşüyor.
Her gün iletişim kanalları ile sürekli neler yapılması gerektiğini okuyoruz, dinliyoruz zaten. Mensubu olduğum sağlık çalışanlarının da sizlerden isteği var. Mesela bir meslektaşım şunu yazmış duvarına: Hamileler dahil tüm sağlık çalışanları vatanı için görevinin başındayken sana da görev olarak evde oturmak düştüyse görevini yap be kardeşim !!! Hastalığın en çok bulaşma ortamlarından biri sağlık kuruluşları iken ertelenebilecek sağlık ihtiyaçların için lütfen sağlık tesislerini meşgul etme, hem kendini hem sevdiklerini koru. Umreden dönmüş akraba ziyaretini on beş gün ertelesen bir şey kaybetmezsin. Umreden gelen vatandaş, özlediğin akrabalarınla biraz daha ayrı kalman senin sevabını azaltmaz. İlla raporlu ilacıma bir lansor iki doloreks ekleteceğim diye kolayı varken zoru seçip bekleme salonlarında ‘’bekleme yapma’’ !!! Bunlar sadece bir kaçı uyarıların ve yazılanların.
Başta da söylediğim gibi, bu kara günler geçecek. Umutla geleceğe baktığımız günler yeniden gelecek. Yeter ki yetkili kişilerin uyarılarına kulak asalım. Kişisel hijyenimize dikkat edelim. Bir birimize yardımcı olalım ve bu mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarına destek olalım. Özellikle sosyal medyada yapılan kara propagandalara kanmayalım. Oradaki ipe sapa gelmez hurafelerle hastalığın bize bir şey yapamayacağı yalanlarına kanmayalım. Diyabeti olan (Şeker Hastalığı), Astımı KOAH’ı olan, Kalp Rahatsızlığı bulunan, organ nakli olmuş, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar almak zorunda olan ve özellikle altmış yaş üstü kişilerde yüksek oranda ölümcül olabileceği gerçeğini hiç aklımızdan çıkarmayalım. İleri yaştaki yakınlarımıza bu uyarılar konusunda yol gösterelim. Sosyal izolasyonları için ihtiyaçlarını giderme konusunda yardımcı olalım. İnanın geçecek bu günler. Sağlıklı günlerde buluşmak dileği ile…

1,908 total views, 2 views today

Bir cevap yazın