Sözlü: “İYİ Parti’ye verilen destekler suni teneffüsten ibarettir.”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı Hüseyin Sözlü gündemdeki konuları değerlendirmek üzere Milat Gazetesine konuştu.

İYİ Parti’yle ilgili sorulan “İYİ Parti MHP’ye rakip midir? İYİ Parti hakkında neler söylersiniz?” sorusuna da yanıt veren Hüseyin Sözlü, “İyi Parti çeşitli odakların organizasyonu neticesinde ortaya çıkmış proje bir yapılanmadır. Bu organizasyonun içerisinde birçok farklı unsurun barındığını düşünüyorum.” dedi.

Sözlü, “Bu konuya dair tesbit yapmadan hemen önce 15 Temmuz öncesi Milliyetçi Hareket Partimiz üzerinde yapılmak istenilen planlamaları hatırlayalım. Ne yapmak istediler? Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin olmadığı bir Milliyetçi Hareket Partisi dizayn etmek istediler. Çünkü milli cepheyi 15 Temmuz’dan önce bölmek, MHP’yi ele geçirmek istiyorlardı. Kimdi bu dizaynı yapmak isteyenler? FETÖ ve FETÖ’nün ipini elinde tutan uluslararası çeşitli odaklardı. Hamdolsun ülkücülerin dirayetli duruşu ile bu oyun bozuldu ve malum tayfa ülkücüleri bölmek için yeni bir oluşuma gittiler. İyi Parti çeşitli odakların organizasyonu neticesinde ortaya çıkmış proje bir yapılanmadır. Bu organizasyonun içerisinde birçok farklı unsurun barındığını düşünüyorum. Milliyetçi bir oluşum oldukları iddiası ile yola çıkan bu partinin geldiği noktaya baktığımızda asıl amacın ne olduğunu artık herkes görebiliyor sanırım. Henüz görmeyenler de görecektir. Bir önceki sorunuzda da vurguladığım üzere, bu ülkenin birliğine kastetme cüreti gösteren bir terör örgütünün siyasi uzantısı olan bir parti ile itiraf edilmese dahi aleni bir ortaklık süreci yürüten Millet İttifakının paydaşı olan İyi Parti nasıl milliyetçi bir parti olabilir? Canını bu vatan için verme noktasında tereddüdü olmayan milliyetçi kardeşlerimizi nasıl temsil edebilir? Bu mümkün bile değildir. Dolayısıyla İyi Parti’nin Milliyetçi Hareket Partimize rakip olması söz konusu olamaz. Özellikle yerel seçimler sonrası yaşanan ekonomik durağanlık Millet İttifakı paydaşlarına dolayısıyla İyi Parti’ye de oy olarak kazanımlar sağlamış olsa da şu anda büyük oranda milliyetçi kardeşlerimiz evleri olan Milliyetçi Hareket Partimize gönül olarak yeniden dönmüşlerdir. Ülkücü kardeşlerimizin tek çatısı vardır; bu çatıda Milliyetçi Hareket Partisi çatısıdır. İyi Parti’ye verilen destekler (yerel seçim sürecinde CHP vb) birer suni teneffüsten ibarettir.” şeklinde konuştu.

954 total views, 1 views today

Bir cevap yazın