Şirinkaya: “Bayrak provokasyonu asla kabul edilemez”

PKK/YPG’li teröristlerin, Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Kamışlı sınır hattında bulunan sınır kapısındaki Türk bayrağını indirmesine tepkiler sürüyor. Anahtar Parti Karaisalı İlçe Başkanı Hüseyin Şirinkaya, olaya sert tepki gösterdi.

Şirinkaya, yaptığı yazılı açıklamada Türk bayrağının millet için taşıdığı anlamı vurgulayarak, “Türk bayrağı bu milletin namusudur, şerefidir, bağımsızlığının sembolüdür. Bayrağımıza uzanan el, doğrudan Türk milletine, şehitlerimize ve bu ülkenin birliğine uzanmıştır” ifadelerini kullandı.

Söz konusu eylemin açık bir provokasyon olduğunu belirten Şirinkaya, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bu hadsizliği yapanlar bilmelidir ki; bu millet bayrağı için can verir, bayrağına uzanan elleri de asla cezasız bırakmaz.”

Yaşanan olayın yalnızca bir bayrak indirme girişimi olmadığını ifade eden Şirinkaya, bunun Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bir saldırı olduğunu kaydetti.

67 total views, 67 views today

Bir cevap yazın