Sertaç Durak: “EYT kanayan yaramızdır”

Güven ÖZGÜL (ADANA)

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Adana heyeti
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M.Sertaç Durak’ı ziyaret etti.
Görüşmeye Adana EYT başkanı Uğur Altuntaş, Başkan Yardımcısı Aykan Uz,
Genel Sekreter Cengiz Yıldız, Sayman Savaş Uzel ve beraberindeki heyet katıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmede Başkan Vekili M.Sertaç Durak ile bir araya gelen EYT Adana heyeti, Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Görüşme sonrası sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan M.Sertaç Durak, “Ülkemiz maalesef başta ekonomi olmak üzere hiç iyi yönetilmiyor.” dedi.

Durak, “Kendi insanımıza kör, Suriyelilere 4 gözle bakıyoruz. Dünya ekonomisi gelişmiş hiç bir ülkesinde 7 milyon mülteci olamaz.” ifadelerini kullandı.

Durak, şunları kaydetti:

Avrupa-Amerika-Kanada ve diğer çok gelişmiş ülkeler 100’ü geçmeyen sayıyla oda Doktor, Mühendis, Bilim İnsanı, Sanatçı gibi insanları bile zorlanarak alırken ülkemize 7 milyon mülteci geldi, birinci sınıf vatandaş gibi her ihtiyaçları karşılanıyor.
Kendi vatandaşlarımız ise EYT engeline takıldı, aileleriyle birlikte yaşam savaşı vermekte. Sizlerin feryadını içimizde hissediyoruz. Üzülüyor, kahroluyoruz.
Ama ikdidar duymuyor, duymak istemiyor.
4O Milyar dolar mültecilere para harcandı
ülkemizin sanayi kuruluşlarının milyar dolarlık vergi borcu silindi.
Ali Ağaoğlu inşaat grubuna daha geçen ay 300 milyon dolarlık kıyak yapıldı.
Doğu Akdeniz’de kendi karasularımızda enerji aramamıza İsrail-Yunanistan ve Mısır ile birlikte masaya oturup Türkiye’yi kınayan kararı imzalayan geçen haftada bizim haklı nedenlerle yaptığımız Suriye operasyonuna hayır diyen Filistin’e maalesef Ramallahta tam 2 milyar dolar değerinde organize sanayi bölgesi kurmak için protokol imzaladılar. Bu sanayi bölgesinde tam 5 bin kişi çalışacak. Ama benim ülkemde bırakın yeni iş yeri açmayı fabrikalar kapanıyor, işsizlik tarihimizin en yüksek noktasına çıktı. Gençlerimiz işsiz, perişan durumda.
İYİ Parti iktidarında inanın ki sizin sorunlarınızı çözecek, 3600 ek göstergeyi bekleyen, Polis-Doktor-Asker ve diğer Emekli çalışanlarımızında sorunlarını çözeceğiz. Emekli dul ve yetimlerimiz insanca yaşayacakları ücrete kavuşacaktır.
Liderimiz Sayın Meral Akşener’in dedigi gibi, “İYİ Parti iktidarı Milletimize İYİ Gelecektir.”

1,258 total views, 2 views today

Bir cevap yazın