Selahattin Demirtaş’tan ‘idam’ tepkisi: Siz benim ceketimi bile asamazsınız

Selahattin Demirtaş, Erdoğan’ın balkon konuşmasında kendisini hedef göstermesini ve ardından yapılan ‘idam’ sloganlarına tepki gösterdi.

HDP’nin Edirne Cezaevi’nde bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçimlerin ardından balkon konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini hedef göstermesine tepki gösterdi.

Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hileli ve sahte bir zaferin sarhoşluğuyla, lüks sarayının balkonundan gırtlağını yırtarcasına iftira, tehdit ve hakaretlerini sürdüren yaşlı kral ve karşısında yalanlardan, hazdan başı dönmüş bir linç güruhu, hep beraber “idam” diye bağırıyor. Olay, bir zamanların Fransa’sında geçmiyor. Sene 2023, yer Ankara. “Siz benim ceketimi bile asamazsınız” diyeceğim ama buna bile değmezsiniz. Sadece şunu söyleyeyim: Ben, adını aldığım Kudüs fatihi büyük Kürt Komutan Selahaddin Eyyubi’nin torunuyum. Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağıma söz veriyorum” dedi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimlerinin geçici sonuçlarına göre yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 29 Mayıs gecesi düzenlediği balkon konuşmasında tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı. Erdoğan konuşmasında, Demirtaş’a ‘terörist’ derken, kendisini dinleyen kalabalık ise “Selo’ya idam” sloganları attı.

495 total views, 1 views today

Bir cevap yazın