Salbaş’ta 3 gün süren yağmur duasının ardından sağanak yağış etkili oldu

ADANA’nın Çukurova ilçesinde 3 gün boyunca yağmur duası için biraraya gelen vatandaşlar’ın duası kabul oldu. İlçenin Salbaş Mahallesi’nde Çakıt Nehrine bırakılan 70 bin taşla yapılan yağmur duasının ardından 7 gün sonra bölgede sağanak yağış etkili oldu.

Adana’da uzun süredir yaşanan kuraklık sebebiyle Salbaş Mahallesi’nde 100’e yakın vatandaş yağmur duasına çıktı. Bu duanın ardından vatandaşlar büyük bir sevinç yaşadı. Yağmur duasından sonra gelen yağmur yüzleri güldürdü. Gerçekleşen yoğun yağmur yağışıyla mutlu olan vatandaşlar, bu tür buluşmaları tekrar yapacaklarını söyledi.

Kış mevsiminde beklenen yağışların olmaması bölgede de kuraklığın etkisini artırmasına yol açtı. Kentte kuraklıktan en çok etkilenen bölgelerden biri de Çukurova ilçesi oldu. Az yağan yağmur sebebiyle kuraklığın görüldüğü ilçeye bağlı Salbas Mahallesi’nde yaklaşık 100’e yakın vatandaş, yağmur duasına çıktı. Vatandaşlar ellerini semaya kaldırarak dua etmeye başladı. 3 gün boyunca süren yağmur duasının ardından 1 hafta sonra yağmur yağdı, vatandaşlar büyük bir sevinç yaşadı.

DUALAR KABUL OLDU, YAĞMUR SAĞANAK GELDİ

Yapılan yağmur duasından sonra, duaya katılan vatandaşlara yemek ikramında da bulunuldu. Vatandaşların duasını etmesinin ardından ise yoğun bir yağmur yağışı gerçekleşti.

Yağmurun yağmasından dolayı sevinç yaşayan vatandaşlar, bu tür buluşmaları artıracağını dile getirdi.

“İNŞALLAH BOL YAĞIŞLAR DEVAM EDER”

Bölgenin sevilen isimlerinden Murat Güler, “Uzun süredir mahallemiz ve bölgemizde yağmur yağışı çok az gerçekleşiyordu. Bu az yağış nedeniyle kuraklık geçiriyorduk. Hem tarımımız hem de hayvanlarımızın yağmura ihtiyacı vardı. Bizlerde cami cemaatlerimiz önderliğinde bölgedeki vatandaşlarımızla birlikte Çakıt Nehrinde böyle bir program düzenledik. 70 bin okunmuş taşı ise nehre bırakıp dua ettik. Çok şükür duanın ardından 1 hafta sonra sağanak yağmur yağdı. Çok mutlu olduk. İnşallah bol yağışlar devam eder” dedi.

343 total views, 1 views today

Bir cevap yazın