Öğrenciler, e-Twinning projesi ile kitap okumaya, hayal etmeye ve değiştirmeye yönelik etkinlikte buluşuyor

Öğrenciler, e Twinning proesi ile kitap okumaya ,hayal etmeye ve değiştirmeye yönelik etkinlikte buluşuyor.
READ IMAGINE AND CHANGE projesinde Adana’dan Salbaş Anadolu Lisesi, İstanbul’dan Özel Nilgün EROĞLU Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde başlatılan projeye Adana’dan TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi, İstanbul’dan Yeşilköy Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi, Sakarya’dan Ozanlar Anadolu Lisesi, Ordu’dan Ordu Fen Lisesi , Mersin’den Mersin Deniz Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Giresun’dan Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Romanya Beiuș’dan Liceul Vocational Pedagogic yer almaktadır. 11 öğretmen ve 60 öğrenci ile READ IMAGINE AND CHANGE projesi yürütülmektedir.
Projede okuma aktivitesi ile hayal gücünü arttırarak, okumanın sağlayacağı farkındalığı amaçlamaktadır. Proje kitap okuma sevgisini aşılamaktadır. Öğrencilerde Web 2 araçlarını kullanmayı öğretmek ve İngilizce dilinin kelime hazinesini arttırmayı da hedeflemektedir.
Proje sonunda önceden belirlenerek okunan bir kitabın sonu tüm öğrencilerin katılacağı ortak bir platformda değiştirilerek öğrencilerin hayal dünyasına ait yeni bir sentez ortaya konacaktır. Böylece işbirliği, sorumluluk alma, öz güven, girişimcilik, çeşitli tasarımlar yapma ve değişime açık olma gibi kişisel gelişim özelliklerinden bazılarını yapacakları etkinlikler ile kazanacaklardır.

637 total views, 2 views today

Bir cevap yazın