Musa Dayı’nın Kulakları Çok Çınladı Bu Hafta Sonu!!!

Bayram tatili yeni bitti. Mesai başladı. Öncelikle herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun. Allahım sağ salim nice bayramlara kavuşmayı nasip etsin.Ramazan Bayramı boyunca sokağa çıkma yasağı vardı. Bunu fırsat bilip yaylaya kaçan tanıdıklardan epey telefon aldım. O kadar fazla telefon geldi ki soruların tamamı sokağa çıkma yasağını delmek ya da izin alarak yayladan sehile inmek üzerine idi. Yayla o kadar soğuk olmuş ki insanlar kaçabilmek için olmadık kaçış projeleri üretmişler. Bazıları da cezayı göze alıp kaçmış yayladan. Bir kısım hemşerilerimiz ise sonuna kadar direnmiş soğuğa. EnerjisaToroslar Elektrik de üzerine düşeni fazlası ile yapmış hafta sonu!!!

Hal böyle olunca Musa Dayı’nın hikayesi geldi aklıma. Haberleşme imkanlarının kısıtlı olduğu altmış yetmiş yıl kadar önce yayladaki insanlar ovada kalan yakınlarından haberleri yaylaya geç gelen tanıdıklarından alırmış. Doğal olarak ovadaki vatandaşlar da yayladaki yakınlarından haberleri yayladan erken dönen tanıdıklarından alırlarmış. Bu dönemlerde Musa Dayı çiftçi olduğu için yaylaya biraz geç çıkarmış. Her yıl haziran ayında salçalık biberini diken, pamuğunu ekip birinci ağız çapasını halleden Musa Dayı temmuz ortası gibi yaylaya çıkarmış. Yayladakiler de sehildeki akrabalarını ona soralarmı. O da ‘’ Ne yapsınlar, yanıyor aklına tükürdüklerim’’ der yayladakilerin gururunu okşarmış. Tabii biber pamuk gibi ürünler ilgi ister, emek ister ve çiftçiyi oldukça yorar. Durum böyle olunca Musa Dayı’da yayla sezonu sonunu bekleyemeden dönermiş sehile. Bu kez de sehildeki vatandaşlar yayladaki akrabalarını sorarmış. Musa Dayı da bu kez sehildekilerin gönlünü hoş etmek için ‘’Ne yapsınlar yayladakiler, donuyorlar aklına tükürdüklerim’’ dermiş.

Zeki ve bir o kadar da nükteli cevapları ile herkesin gönlünü edebilmeyi başaran Musa Dayı’nın hikayesi geldi aklıma bu hafta sonu arayanlar çoğalınca. Ne bileyim, meteoroloji diye bir bilim dalı var. Neden bir bakmaz insanlar diye düşündüm )

1,024 total views, 1 views today

Bir cevap yazın