Mesele anlaşıldı

İklime göre hareket etmek, yaşamı sürdürmenin bir kuralıdır.
Giyim ve gıda ihtiyaçlarını ona göre hazırlar insanlar.Tedbiri alabilen alır, takdiri yaradana bırakır.

İklim sadece mevsimlerden ibaret değildir. Ülkenin içinde bulunduğu siyasi iklimler de vatandaşı derinden etkiler.İnsanlar özgürce karar vermek ve yaşamak ister memleketinde.

Zaman zaman öyle bir korku iklim hakim olur ki memlekete, Vatandaş etliye, sütlüye karışmak istemez. Daha doğrusu rengini belli etmekten kaçınır. Taraf olmak ve görünmek ister hep güçlüden yana.
Neden.?
Acaba başıma bir işmi gelir. Bir yakınıma zarar mı veririm gibi endişeler taşır içinde.

Yönetenler Demokrasi, eşitlik ve özgürlük nutukları atarken herkese. Parlementer sistemin vazgeçilmezi olan siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, bir türlü kendi içinde yaşamazlar ve yaşatmazlar bu kuralları.

Ekonomik güçlerini ve devlet imkanlarını kullanırlar hoyratça etkilemek için toplumu.
İktidar olmak için buldukları zaman yeterli çoğunluğu, sadece onları memnun etmenin yollarına bakarlar diğer çoğunluğu hiçe sayarak.

Bizden ya iktidar veya muhalefet, görmeyiz artık kusurunu, örteriz üstünü bütün yanlışların. Halbuki en çok senin hakkındır iyiliğe övgü ve yapılan yanlışları eleştirmek. Maalesef yerleşemedi böyle bir kültür yurdum insanına.

Yönetenlere ve bazı yandaş olanlara uygun görüldü saltanat ve şatafat. Çoğunluğa kaldı kıt kanaat ve sefalet içinde yaşamak.

Selam ve dua ile efendim.

1,074 total views, 1 views today

Bir cevap yazın