Koncuk’tan flaş açıklama: “İYİ Parti kilit parti değil”

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Yeniçağ TV’ye partisinin 2’nci olağan kurultayını değerlendirdi.

Koronavirüs salgınına rağmen güzel bir katılım gerçekleştiğini ifade eden Koncuk, “Kongre heyacanını gösteren bir katılım. Demekki önünü açmış olsaydık gelmek isteyen arkadaşlarımızda katılacaktı.
Ama biliyorsunuz Ankara’da covid patladı. Belirli sayıda katılım isteniyordu. Demek ki önü açılsaymış burada on binlerle kongre yapmak durumunda kalırdık” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’nin iktidar hedefi olan bir siyasi hareket olduğunu dile getiren Koncuk, “İYİ Parti için kilit parti ifadesini doğru bulmam. Bu bir arada bir derede kalmış partiler için söylenir. İYİ Parti iktidar hedefleri olan bir partidir. İYİ Parti denge partisidir. Şöyle denge partisidir; İYİ Parti olmasaydı diye düşündüğümüz zaman TBMM’de belli bir dengeyi yakalamak mümkün olmazdı. AKP bildiği gibi devleti yönetmeye devam ederdi. İYİ Parti varlığı ile her şeyi engellemek mümkün değil ama bazı şeyleri engelleme vatandaşımıza aktarma imkanımız var. 2023 seçimleri veya her hangi bir erken seçimde iktidar hedeflerimiz var. AKP’yi şeytan bile anlamaz. Ne zaman seçim olacağını erken mi zamanında mı bunu öngörmek mümkün değil. Biz şu anda seçime hazırız. Sayın Genel Başkanımız şu pandemi döneminde bile il il gezen tek genel başkan. Yani seçimi istedikleri zaman yapsınlar. Ama ben yakın zamanda seçim yapabileceklerini düşünmüyorum. Türk ekonomisinin iyi olmadığını Moodys’den değil, sokaktaki vatandaştan, esnaftan, çiftçiden öğreniyoruz” şeklinde konuştu.

806 total views, 1 views today

Bir cevap yazın