Kömür satarak elde ettiği birikimiyle 110 bin kapasiteli tavuk çiftliği kurdu

Güven ÖZGÜL/ADANA, (DHA)-

Adana’nın Yüreğir İlçesi’nde kömür satarak geçimini sağlayan Tamer Aktaş (43), burdan elde ettiği birikimiyle 2 yıl içinde 110 bin kapasiteli tavuk çiftliği kurdu.

Solaklı Mahallesi’nde yaklaşık 21 dönüm arazi üzerine inşa edilen tavuk çiftliğinde 60 bin tavukla bu işe başlayan Aktaş, kazancının artmasıyla birlikte bu sayıyı 110 bine çıkardı.

Firmadan civciv olarak alıp yaklaşık 45 günde yetiştirip firmaya nakit para karşılığında geri sattığını söyleyen Aktaş, “Bu sektöre yatırım yapmamın en önemli sebebi tavuğun temel tüketim maddesi olması. Zenginde fakirde tavuk tüketiyor. İşçi maaliyeti de az. Müşteri derdi pazarlama derdimizde yok, çalıştığımız firma yemini de veriyor veteriner hizmetini de sağlıyor ve civcivler yetiştikten 40-45 gün sonunda alıp gidiyor. Firma ödemeyi de peşin yapıyor. Bu yüzden cazip geldi bu sektör bana” diye konuştu.

2 AYDA 50 İLA 100 BİN LİRA ARASINDA KAZANIYOR

Kömür işiyle uğraştığı için bu sektörü yakından takip ettiğini belirten Aktaş, “Tavukçular kümesleri kömürle ısıttıkları için bende yakınen takip ediyordum bu sektörü sonra bu işe atılmaya karar verdim. Gayet kârlı bir iş. Her dönemi iki ay üzerinden hesapladağımızda 50 ila 100 bin liralık bir kazanç elde ediyoruz. Yatırım yapmayı düşünenlere tavsiye ederim ama iyi analiz etmeleri gerekiyor.” şeklinde konuştu.

1,139 total views, 3 views today

Bir cevap yazın