Kıvrak, Gökhan Zan’a çok sert çıktı! “Siyaset serserisi”

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin anıldığı programda protesto edilmişti. Savaş’ın adaylığının iptali konuşuluyordu ancak Lütfü Savaş adaylıkta ısrarlı olacağını söyledi. Lütfü Savaş, eski futbolcu Gökhan Zan hakkında da açıklamalarda bulundu.

Adaylığı iptal edileceği iddia edilen Lütfü Savaş, düzenlediği basın toplantısıyla adaylığının devam edeceğini açıkladı.

Lütfü Savaş, adaylığını eleştiren Gökhan Zan hakkında da sert açıklamalarda bulundu.

“Gökhan Zan’la hiç uğraşmayalım. O sporu bıraktığında ben ona kucak açtım. Geçen seneye kadar Hatay sporda onu maaşlı çalıştırdım. Bunun yüzüğünü ben taktım. Aramızda hiçbir şey yoktu. Ama ne olduysa Volkan hocanın Hatay’a gelmesiyle oldu.”

Gökhan Zan dün yaptığı paylaşımda; “Protestolarımıza sebep olanlarda sizlersiniz. Şunu iyi bilin ki, Hatay size muhtaç değildir. İktidarıyla, muhalefetiyle, herkesin Hatay ve tüm şehirlerimizdeki depremzdelere bir özür borcu vardır. Had bildirmek değil, haddinizi bilmek zorundasınız!!!” ifadelerini kullanmıştı.

TİP’in Hatay adayı olan eski futbolcu Gökhan Zan, şehirdeki 6 Şubat anma törenleri sırasında gerginlik yaşadığı Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Zan, “Gelin, çekilin ve Hatay İttifakı etrafında birleşelim. Lütfen bu çağrımızı duyun. Tüm Hatay halkına; hep birlikte bu kötü gidişi değiştirelim” dedi.

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay’da istifa çağrıları yapılan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın protestolardan sorumlu tuttuğu eski futbolcu Gökhan Zan, Türkiye İşçi Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

GÖKHAN ZAN’DAN İLK AÇIKLAMA

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil’in “Biz Hatay halkının sesini ve isyanını duyduk. Bu sesi duyduk Hatay halkı ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik” sözleriyle adaylığını duyurduğu Zan ise ilk açıklamasında “Tüm Hatay halkına hep birlikte bu kötü gidişe dur diyelim ve değiştirelim” ifadelerini kullandı.

CHP YÖNETİMİNE SESLENDİ: SAVAŞ’I ADAY GÖSTERMENİZ KABUL EDİLEMEZ

CHP yönetimine seslenen Zan, “Ne o sabah ne de sonraki günler boyunca yanımızda devlet kurumlarını göremedik. İlk üç gün yalnız bırakıldık. Bizim umudumuz, halkımızın ülkemizin dört bir yanından bize uzattığı el oldu. Deprem suçlarına adı karışmış yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşamını yitiren gerçeğinden daha doğru sonuç vermez. Yapmayın” diye konuştu. Zan, “Eğer bu yanlıştan dönülürse halkımızı yalnız bırakmamak, yaralarımızı birlikte sarmak için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım, hazırız” dedi.

SAVAŞ’A ÇAĞRI: ÇEKİLİN VE HATAY İTTİFAKI’NIN ETRAFINDA BİRLEŞELİM

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a çağrı yapan Zan, “Çekilin ve Hatay İttifakı’nın etrafında birleşelim” dedi.

“BU ADIM NE CHP’YE NE LÜTFÜ SAVAŞ’A KARŞI BİR ADIM”

“CHP, Lütfü Savaş’ı değiştirirse adayınızı geri çeker misiniz?” sorusuna TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, “Bizim attığımız bu adım ne CHP’ye ne Lütfü Savaş’a karşı bir adım. Bizim attığımız adım AKP’nin rantçı anlayışına karşı bir adım. CHP’li dostlarımız üstlerine düşeni yaparsa biz de üzerimize düşeni yaparız” cevabını verdi.

“SİYASET SERSERİSİ”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın danışmanı Zafer Kıvrak ise, Gökhan Zan’ın açıklamaları üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak çok sert çıktı.

Kıvrak, “Gökhan Zan, futbolculuğunda da rakibe faydalı bir adamdı… Siyaset serserisi Gökhan Zan’a badem bıyıklılarla mutluluklar dilerim…” dedi.

232 total views, 2 views today

Bir cevap yazın