Kaynak ustası Hayriye Arslan, onca yıllık ustalara taş çıkarıyor

Güven ÖZGÜL/ADANA,(DHA)-

ADANA’nın Sarıçam ilçesinde kaynak ustası Hayriye Arslan (38), iş becerisi ve azmiyle hem erkeklere meydan okuyor, hem de onca yıllık ustalara taş çıkarıyor.

Adana’nın Sarıçam ilçesinde yaşayan evli ve 3 çocuk annesi Hayriye Arslan, evlendikten 10 yıl sonra kaynak ustası eşine yardım ederek başladığı meslekte usta oldu.

İşletme atölyesinde demir malzemelerin yanı sıra, ev ve iş yerlerinin çatılarına çıkarak büyük bir öz güvenle mesleğini icra eden Arslan, iş becerisi ve azmiyle hem erkeklere meydan okuyor hem de ülke kadınlarına örnek oluyor.

Mesleğe ilk başladığında çevresi tarafından ‘bu iş çok zor’ yapamazsın gibi tepkiler aldığını söyleyen Hayriye Arslan, sonradan herkesin kendisine imrendiğini söyleyerek takdir edildiğini dile getirdi. Arslan, “Bundan 10 yıl önce eşimin yardıma ihtiyacı olduğunu görünce kolları sıvayarak bu işe başladım. Eşim gösterdi ben yaptım uygulamalı olarak. Daha sonra inşaatlara gittik iyice öğrendim bu mesleği. Şebeke kesiyorum, kaynak yapıyorum. Demir kesiyorum. Mangallık yapıyorum. Çatılara çıkıyorum. Meslekte ustalaşınca eşim bütün işleri bana bıraktı bu arada. Çoğu zaman yemek yapamıyorum, dışardan sipariş ediyoruz. Ama çalışmak güzel. Çabalarsanız yapabiliyorsunuz” diye konuştu.

Hayriye Arslan’ın eşi kaynak ustası Duran Arslan, eşinin bu işte el yatkınlığı nedeniyle bir çok detayı çabuk kavradığını söyleyerek meslekte ustalaştıgını kaydetti.
Duran Arslan, “Eşimin bu işi öğrenmesiyle birlikte atölyedeki tüm işleri kendisi yapıyor. Ustalığını çok beğeniyorum. Gayet becerikli ve istekli. Bu mesleği her kadın yapamaz. Kendisini takdir ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yaptığı işin kadınlara örnek teşkil ettiğini ifade eden Hayriye Arslan’ın kapı komşusu Serap Turgut ise, “Hem eşine yardımcı oluyor, hem çocuklarına örnek oluyor, destekliyoruz kendisini. Azimli ve istekli birisi zaten. İşçiliğide güzel, bizim işlerimizi de yaptı harhangi bir problem yaşamadık. Bir şey olursa zaten direkt olarak kapısını çalıyoruz” dedi.

Bir diğer kapı komşusu Elif Ercan da Hayriye Arslan için şunları söyledi:

“Eşinden daha usta diyebilirim. Elinden her iş gelir. Kaynak yapar, demir keser, çinkoya çıkar. Kısacası her işi yapar. Örnek bir kadın profili diyebilirim.”

619 total views, 1 views today

Bir cevap yazın