Karaisalı’da engelli baba, kör olma riskiyle karşı karşıya olan kızının tedavisi için yardım bekliyor

ADANA’nın Karaisalı ilçesinde yaşayan engelli bir baba, 15 yaşındaki lise öğrencisi kızının gözlerini kurtarmak için çaresizce yardım bekliyor. Yüzde 57 engelli raporu bulunan, düzenli bir işi olmayan ve günlük yevmiye ile bir markette çalışan Mustafa Gökdemir, kızı Esma Gökdemir’in hızla ilerleyen keratokonus hastalığı nedeniyle kör olma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Baba Gökdemir, kızını ilk olarak Çukurova Devlet Hastanesi’ne götürdüğünü, burada hastalığın geç fark edildiğinin söylendiğini belirterek, “Şehir Hastanesi’ne sevk ettiler. Göz polikliniğinden randevuyu güçlükle aldık. Film istediler ama cihaz bozuk dediler, ne zaman yapılacağı belli değil dediler” ifadelerini kullandı.

Ardından Balcalı Hastanesi’nden yine zor şartlarda randevu alabildiklerini anlatan Gökdemir, burada doktorların hastalığın çok ilerlediğini söylediğini belirtti. Gökdemir, “Tedavi edilmezse tamamen kör olur dediler. Lazerle durdurmaya çalışacağız ama ne kadar düzelir garanti veremem dediler. Telefon numarası aldılar, çağıracağız dediler ama 10 gündür arayan yok” dedi.

Çaresiz kalan baba, kızını bir yakınının yardımıyla özel bir hastaneye götürdüğünü ifade ederek, burada acil ameliyat gerektiğinin söylendiğini aktardı. Gökdemir, “Doktor, göz içine halka yerleştirilecek bir ameliyatla hastalığın durdurulabileceğini, görmenin artırılabileceğini söyledi. Ancak ameliyat için 490 bin lira istediler. Durumumu anlattım, 290 bin liraya düşürdüler ama benim bu parayı bulmam mümkün değil” diye konuştu.

Günler geçtikçe kızının görme yetisini kaybettiğini söyleyen baba Gökdemir, “Gencecik çocuğum gözümün önünde her geçen saat biraz daha körlüğe gidiyor. Ben engelliyim, gücüm yok, imkânım yok. Bir baba olarak elim kolum bağlı bekliyorum” sözleriyle yaşadığı çaresizliği dile getirdi.

Henüz 15 yaşında olan ve lise 2. sınıfta eğitim gören Esma Gökdemir’in hastalığını fark edemediğini anlatan baba, “Bize hiç şikâyet etmedi. Gözünü kısarak bakıyordu, birkaç kez uyardım. Şüphelenip randevu aldım, o zaman ortaya çıktı. Doktorlar çok hızlı ilerlediğini söylüyor” dedi.

Mustafa Gökdemir, kızının görme yetisini kaybetmemesi için yetkililerden, hayırseverlerden ve duyarlı vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

“Her geçen gün, her geçen saat bizim için çok önemli. Kızım karanlığa gitmesin” diyerek çağrıda bulunan baba, yardım eli uzanmasını umut ediyor.

İrtibat: 0537 938 68 63

19 total views, 19 views today

Bir cevap yazın