İYİ Parti teşkilatlarında CHP rahatsızlığı

Genel ve yerel seçimlerde CHP ile iş birliği yapan İYİ Parti tabanında seçimlerden sonra bir takım rahatsızlıkların yaşandığı belirtildi. CHP’li adaylar kazansın diye çalışan İYİ Parti tabanının, CHP’ye geçen büyükşehir belediyelerinin bazı icraatlerinden rahatsız oldukları iddia edildi. CHP’li belediyelerin seçimden sonra İYİ Partili seçmeni yok saydığı ifade ediliyor.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve yerel seçimlerde iş birliği yapan CHP ve İYİ Parti arasındaki gerginlik her geçen gün daha da belirginleşiyor.

İYİ Parti’nin yerel seçimlerde kazanmaktan çok kazandırma politikası gütmesi, parti tabanında büyük bir rahatsızlığa yol açmıştı.

CHP’nin, İYİ Parti’nin desteğiyle kazandığı belediyelerde, İYİ Partili seçmeni görmezden geldiği iddia edildi.

Bunun da CHP’yi destekleyen İYİ Parti tabanında kırgınlık yarattığı, parti yönetimine gelen sitemlerin arttığı bildirildi.

Partililerin genel merkeze “Biz de kırmızı çizgilerimizi ortaya koyalım, ittifakı hatırlatalım” sitemini ilettiği ifade ediliyor.

Konuyla ilgili İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Kimse bizi HDP ile anayasa hazırlamaya çalışan CHP ile yan yana koymasın. Kimse bizi CHP ile koalisyon yapan bir parti olarak göstermesin. Biz CHP ile aynı görüşe sahip bir parti değiliz. Biz CHP ile seçim ittifakı yaptık. Seçim bitti mi bitti.” ifadelerini kullanmıştı.

Yine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu ise, “CHP’nin HDP’ye doğru adımlarını görüyoruz. Biz bu konuda endişeliyiz. Bu adımları tereddütle izliyoruz. Hassasiyetlerimizin görülmesi lazım. Yakın markajda tutacağım diye kurumsal ilişkiye geçerseniz o kurumsal ilişki bizi dışarı çıkarır.” şeklinde konuşmuştu.

CHP, yerel seçimlerde İYİ Parti’nin tüm desteğini kullanıp istediklerini elde ettikten sonra aradaki bağlantıyı sıfıra yakın bir düzeye indirmişti.

797 total views, 1 views today

Bir cevap yazın