İYİ Parti Adana’da Soner Çetin depremi! İl Başkanı Azime Kocacık istifa etti

İYİ Parti Adana İl Başkanı Azime Kocacık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda istifa ettiğini duyurdu.

Daha önceki aday tanıtım toplantısında Birol Büyüköztürk’ü Çukurova Belediye Başkan Adayı olarak açıklayan İYİ Parti, bu kararından 20 gün sonra vazgeçti. Genel Merkez’den yapılan açıklamada Birol Büyüköztürk’ün adaylığının çekildiği ve CHP’nin tekrar aday göstermediği Soner Çetin’i aday gösterme kararı aldıkları belirtildi.

Tüm bu olayların ardından ise İyi Parti Adana Teşkilatında hareketli saatler yaşandı. Şok etkisi yaratan kararı tartışan partililer, bu durumun kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Edinilen bilgilere göre, Soner Çetin’in adaylık konusu teşkilata bildirilmeden açıklanınca Adana İl Başkanı Azime Kocacık istifa etti.

Kocacık yaptığı açıklamada, “Kıymetli Adanalı Hemşehrilerim, Adanamızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatlerini düşünerek yürüttüğüm Adana İl Başkanlığı görevimden lüzum görmem sebebi ile ayrılmış bulunmaktayım. Başkanlık görevim süresince görev sadakatimi hakkaniyetle yerine getirmenin huzurunu taşıdığımı bilmenizi isterim. Bu süreçte desteklerini benden esirgemeyen Genel Başkanımız Sn.Meral Akşener’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu istifaların ardından İYİ Parti’nin Adana’da bir iddiasının kalmadığını söyleyen partiler, şaşkınlıklarını sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi.

Boyvadaoğlu, Kocacık, Köse gibi önemli isimlerin istifasının ardından Büyüköztürk ve Culhaoğlu ile birlikte ilçe teşkilatlarının da nasıl bir karar alacağı merak konusu oldu.

770 total views, 1 views today

Bir cevap yazın