İYİ Parti Adana’da artçı depremler sürüyor! Büyüköztürk’de veda etti

Partinin Kurucular Kurulu Üyesi Birol Büyüköztürk, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti Adana’da artçı depremlerden etkilenmeye devam ediyor. 20 gün önce Çukurova Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Büyüköztürk, Genel merkez tarafından geri çekilmiş ve Soner Çetin’i aday yapmıştı.

Bu duruma ilk tepkiyi Adana İl Başkanı Azime Kocacık görevinden ayrılarak tavrını ortaya koymuştu.

Partiden istifaların ard arda geldiği Adana’da bir istifa da Birol Büyüköztürk’ten geldi.

Büyüköztürk, sosyal medya adresinden yaptığı açıklamada, rencide olduğunu ifade ederek, “Değerli Kamuoyu yaşadığım talihsiz ve rencide edici olay ile muhatap olmamdan sonra, ben nerde olursam orada olan; benim için büyük fedakarlıklar yapan çekirdek ailem, büyük ailem ve yakın arkadaşlarımla görüşmelerim neticesi; aile ve sülale olarak bu olayı kaldırmamızın çok zor olduğu ortak görüşü ile İYİ Partiden ayrılmanın gerekli ve yerinde olduğuna karar verdik.” dedi.

Büyüköztürk, şunları kaydetti:

“Haydi Abla ile başlayan,
Meral Akşener hareketinde Bölge Temsilcisi, Kurucular Kurulu Üyesi, İl Başkanlığı görevinde bulunduğum süreç içerisinde yaşadığım güzel anılar ve kıymetli dostluklar bende baki kalacaktır. İYİ Partiye ve gönül verenlerine başarılar diliyorum… Neticede İYİ Partiden ayrıldığımı siz kamuoyu ile paylaşıyor, bugüne kadar bizimle hakkaniyet içerisinde yol yürüyen tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.Bilinmelidir ki “Benim, Ailemin ve Sülalemin onuru” için bunu yapmak zorundayım. Allah’a emanet olun.”

461 total views, 3 views today

Bir cevap yazın