Hz. Ömer (ra) olur musun çocuk?

Allah’ın rızasına kavuşmuş, peygamberin övgüsüne mazhar olmuş, kıyamete kadar yaşayacak müminlerin sevgisini kazanmış, Müslümanlığın içini doldurmuş bir Müslümanı insanlığın içini doldurmuş bir insanı, geniş geniş anlatmamız mümkün değildir. Ama bugün 14 asır sonra imanımızla müslümanlığımızla Elhamdülillah devletimizle, sahibi olduğumuz büyük bir medeniyetimizle, Hattab oğlu Ömer’in ayak izlerininin olduğu İslami bir hayat yaşıyoruz.
Ve Ömer (ra) Müslüman oluyor;
O bir gün başını ellerinin arasına alır “İnsanlar alınıp satılmamalı. Ellerimizle yaptığımız putların bize nasıl faydası olur? Kız çocukları neden diri diri gömülür?” der. Efendimizin yanına gelir “Ben geldim ya Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem bedenimle geldim, ruhumla geldim, bütün mevcudiyetimle Allah’a ve Resulüne şehadet etmeye, Allahu ekber demeye geldim” diyordu. O gelince peygamber ayağa kalkıyor Allahu ekber diyordu. O gelince Ebu Cehillerden, Ebu leheplerden imanını gizleyen sahabe ayağa kalkıyor Allahu ekber diyordu. O gelince Mekke’nin Medine’nin dağları ayağa kalkıyor, Selahattin Eyyubi Kudüs’den Allahu ekber diyordu O gelince kabe-i Muazzama gülümsüyor Bilali Habeşi Allahu ekber diyordu. O gelince Ebu Cehil Bedir de helak oluyor. Alparslan Malazgirt’ten Allahu ekber diyordu. O gelince putlar yerlere yıkılıyor, Sultan Fatih İstanbul’da Allahu ekber diyordu. Kız çocukları Anne diyordu, Baba diyordu, Seyit Onbaşı Çanakkale’de Allahu ekber diyordu.
EY ÇOCUK!
Sen de bütün mevcudiyetinle Allah’a ve Resul’üne şehadet edersen nasıl cahiliye döneminde Ömer putları yıktıysa, Ebu cehilleri yıktıysa, sen de yaşadığımız çağ olan modern cahiliye çağında insanları perişan eden faiz lobisini yıkacaksın. Ekranları dizilerle, yarışma programlarıyla fuhşiyata çeviren Ebu cehilleri yıkacaksın. Kumarı yıkacaksın, içkiyi yıkacaksın, adaletsizliği yıkacaksın, Ananı Babanı Atanı baş tacı yapacaksın, abdestini alıp Hz.Ömer (ra) gibi Allahu ekber diyeceksin çocuk.

1,089 total views, 1 views today

“Hz. Ömer (ra) olur musun çocuk?” üzerine 1 yorum.

Bir cevap yazın