Google bilmez! Hocaya sor

Ramazan gelince haklı olarak sorular artıyor. Benim çocukların dedesi, emmim. yaşı 84. Bu sene Ramazan orucunu tutmaya biraz zorlanacak gibi.
”Hoca efendiyi (Camii imamhatibi) bir ara,sor bakalım bizim iş nasıl olur. Tutamazsak ne kadar ücret ödenecek.” dedi.” Tamam uygun bir zamanda ararız” dedim. Tabi biraz zaman geçiyor, arkadaş biraz aceleci. ”Noldu, hocayı aradın mı.? Tamam dedim bir kere. Hoca efendinin telefonunu bir defa çaldırdım. Müsait olursa döner nasıl olsa. O zaman da sorarız dedim. Araştırmam devam ediyor. Emmim sık sık ”noldu” deyip duruyor. Bende ”hocam dönmedi bekliyorum. Birde google soracağım. O ne diyecek bakalım” dedim.
Emmim: ”O gavur ne bilecek,nerden bilecek. Google bilmez. Boşver sen onu, hocaya sor.” deyince gülmekten öldüm. Hoca efendi bir kere çaldırınca yanlışlıkla arandım demiş olabilir veya telefon sessiz ayarındadır belki diye düşünürken görüşme gerçekleşti. Durumu olduğu gibi anlattım.Hoca ile muhabbetleri de gayet iyi. Google ile ilgili düşüncelerini anlatınca o da kahkaha ile gülmekten kendini alamadı. Ve gereken bilgiyi verdi.

Aldığımız bilgilere göre 2020 Ramazan fitresi 27.00 ₺. Tutamadığın her oruç gün için 27.00 ₺. yani aylık 27.00×30810.00 ₺ veya üzeri miktar bir fakire yardım edilecek.

Allah tuttuğumuz oruçları ve tutamayıp vereceğimiz kefareti,fitrelerimizi dergah-ı izzetinde kabul eylesin.

‘ÖZEL YASAK TALEBİ”

12 Nisan günü:
”UÇURTMA ZAMANI

Yüzlerce uçurtma gök yüzünde.

Bu gidişle damlara çıkma yasağı gelmese bari. :)” diye bir paylaşım yapmıştım. Festival daha coşkulu bir şekilde devam ediyor. Ancak bazı endişelerimi de içimde taşımıyor değildim. Geçen gün sosyal medyada şöyle bir haber gördüm.

”Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi eski Başkanı, Yüreğir Devlet Hastanesi’nde görev yapan Op. Dr. Fatih Karayandı’dan Adana özelinde ilginç bir yasak talebi geldi.Sokağa çıkma kısıtlamaları sonrasında, uçurtma uçurmak için damlara çıkan Adana’lılarda damdan düşme vakalarının arttığına dikkat çeken Dr. Karayandı; “Dünkü nöbetimden sonra Adana özelinde şöyle bir önerim olacak; Adana’ da sokağa çıkma yasağı ile birlikte, dama çıkma yasağı da uygulansın. Adana’lılar sokağa çıkamayınca dama çıkıp oradan da düşüyorlar. Dün kaç tane damdan düşen hastaya baktım hatırlamıyorum bile…” dedi. Kaynak: Adanalı doktor, Adana için özel yasak istedi.”

Sevinçlerimiz hüzne dönüşmesin.
Uyarılara dikkat edelim lütfen.
Biraz daha sabır #evdekal kardeş.

Herşeyin daha iyi ve güzel olması dileğiyle sağlıcakla kalın efendim.

1,183 total views, 1 views today

Bir cevap yazın